Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spiknutie s Furym? Wilder naznačil zradu od trénera

Najskôr ťažký kostým, ktorý ho pri nástupe do ringu oslabil, teraz zrada od trénera. Deontay Wilder (34) pokračuje v hľadaní výhovoriek po prehre v odvete s Tysonom Furym (31). Američan ťahal aj druhýkrát za kratší koniec. Kým v prvom zápase o titul organizácie WBC ho zachránila remíza po kontroverznom verdikte rozhodcov, v odvete "Kráľ cigánov" nenechal nič na náhodu a triumfoval technickým K. O. v siedmom kole.

26.02.2020 14:06
Tyson Fury Foto: ,
Tyson Fury zdolal Deontaya Wildera technickým K. O. v 7. kole.
debata (2)

Wilder naznačil teóriu, prečo podľahol britskému boxerovi. Údajne je za tým tréner Mark Breland, ktorý ukončil zápas predčasne. Odborníci sa zhodli, že kouč hodil uterák do ringu v správnom čase. Do nedele nezdolaný pästiar nesúhlasí.

"Som z Marka sklamaný. O podobnej situácii, v akej som sa ocitol v zápase proti Furymu, sme sa rozprávali niekoľkokrát. Som bojovník. Do ringu vstupujem, aby som súpera zabil, a to isté očakávam od neho. Preto som členom tímu povedal, nech nikdy nehodia uterák do ringu. Nech to vyzerá akokoľvek.

Zostávalo mi päť kôl, aby som to otočil. Boxer ako ja je v hre až do konca. Jeden úder mohol všetko zmeniť. Už som bol na tom aj horšie. Stále som bol pri zmysloch, dokázal som sa brániť," cituje Wildera portál Yahoo.

Súboj Tyson Fury - Deontay Wilder vo fotografiách Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Momentka zo zápasu Tyson Fury - Deontay Wilder.

Bronzový medailista z pekinskej olympiády 2008 potvrdil, že hlavný tréner Jay Deas nesúhlasil s rozhodnutím sekundanta Brelanda hodiť uterák. Naznačil možné spiknutie:

"Jay mu povedal, nech to nerobí. Neposlúchol. Keď sa nad tým zamyslíte, prejdú vám hlavou najrôznejšie myšlienky. Nechcem sa zaoberať konšpiráciami, ale Mark urobil rozhodnutie, na ktoré nemal právo a bolo mu zakázané.

Anthony Dirrell (zverenec Furyho trénera) stál za ním a kričal, nech hodí uterák. Mark tvrdí, že nič nepočul, no zvyšok tímu to počul zreteľne. To je zvláštne, nie? S Markom pracujeme dlho (od Wilderovho debutu v roku 2008), no musíme spraviť veľké rozhodnutie do budúcnosti," naznačil možnú zmenu jedného z trénerov Deontay Wilder.

Rodák z Alabamy aktivoval zmluvnú klauzulu a už v lete sa má postaviť Furymu do tretice. Je otázne, či bude v rohu Wildera stáť aj dlhoročný tréner Breland. Isté je, že ak sa Wilder nedokáže pripraviť lepšie a prekvapiť stále nezdolaného Brita, odíde z titulového zápasu znovu len s priehrštím výhovoriek a konšpiračných teórií.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Tyson Fury #Deontay Wilder #Mark Breland