Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nepozná vlastnú krajinu? Trump sa počas Super Bowlu strápnil

Nikdy sa nevzdávaj. Heslo, ktoré stojí za takmer každým športovým úspechom, posunuli hráči amerického futbalu Kansas City Chiefs na vyššiu úroveň.

03.02.2020 14:06
Kansas City Chiefs Foto: ,
Radosť hráčov Kansas City Chiefs.
debata (19)

Aj v treťom zápase play off prehrávali minimálne o desať bodov a znovu duel otočili.

Vo finále NFL zvíťazili nad San Francisom 49ers 31:20 a ukončili päťdesiatročné čakanie na Super Bowl. Viac ako tri štvrtiny zápasu to vyzeralo na triumf kalifornského mužstva. Rozohrávač Kansasu Patrick Mahomes, najužitočnejší hráč minulej sezóny, sa výrazne trápil.

Desať minút pred koncom, keď jeho tím prehrával 10:20, mal na konte len osemnásť skompletizovaných prihrávok, 172 nahádzaných yardov a žiadny touchdown.

Americký futbal však nie je len o kvalitnom quarterbackovi. Defenzíva Chiefs sa zomkla, donútila súpera k rozhodujúcej chybe a Mahomes dostal šancu na reparát.

Stále len 24-ročný rozohrávač, ktorého právom považujú za nástupcu legendárneho Toma Bradyho, ju využil na sto percent. Po jeho prihrávkach skórovali Kelce s Williamsom, druhý menovaný pridal v závere aj ďalší touchdown – tentoraz po behovej hre.

Zostrih zo zápasu.

„To sme my – tím s veľkým srdcom. Veril som svojej obrane a spoluhráči zase nestratili dôveru vo mňa. Napokon sme spoločne našli cestu k víťazstvu,“ usmieval sa po finále Mahomes, ktorého vyhlásili za najužitočnejšieho hráča zápasu.

Veľké čakanie ukončil tiež kansaský kouč Andy Reid, ktorý získal titul až po 21 rokoch kariéry v pozícii hlavného trénera. Potreboval na to odkoučovať 222 zápasov.

Patrick Mahomes. Foto: SITA/AP, John Bazemore
Patrick Mahomes Patrick Mahomes.

Jedným z prvých gratulantov, ktorí aplaudovali úspechu Chiefs, bol americký prezident Donald Trump. „Gratulujem novým šampiónom NFL a celému veľkému štátu Kansas,“ napísal na twitteri. Všetko by bolo v poriadku – až na to, že Kansas City leží v štáte Missouri. Trump si rýchlo uvedomil chybu, príspevok zmazal a napísal ho správne, ale internet nezabúda.

„Kansas City leží v štáte Missouri, ty bláznivý idiot,“ odkázala hlave amerického štátu bývalá senátorka Claire McCaskillová.

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Donald Trump #Kansas City Chiefs #San Francisco 49ers #Super Bowl 2020