Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sabbatini neprešiel cutom, na postup mu chýbal jeden úder

Reprezentantovi SR v golfe Rorymu Sabbatinimu chýbal jediný úder na postup do 3. kola na turnaji Farmers Insurance Open v San Diegu v americkej Kalifornii, ktorý je súčasťou PGA Tour.

24.01.2020 09:32 , aktualizované: 25.01.2020 10:58
Rory Sabbatini Foto: ,
Rory Sabbatini.
debata

Rodák z juhoafrického Durbanu na podujatí s dotáciou 7,5 milióna amerických dolárov mal po prvom kole bilanciu jeden úder pod par (71), no v piatok dosiahol jeden úder nad par ihriska (73). Lídrom podujatia so 155 účastníkmi je domáci Ryan Palmer (134) s desiatimi údermi pod par.

Štyridsaťtriročný Sabbatini v druhom kole zahral štyrikrát birdie, na jeho konto však trikrát pribudlo bogey a raz aj double bogey. Ak by v piatok mal o jeden úder menej, predstavil by sa na turnaji aj v počas víkendu.

Rory Sabbatini sa v polovici decembra stal spolu s Američanom Kevinom Twayom víťazom turnaja dvojíc QBE Shootout. Na podujatí s celkovou dotáciou 3,5 milióna amerických dolárov triumfovali s bilanciou 31 úderov pod par ihriska a náskokom dvoch rán pred najbližšími prenasledovateľmi – Jasonom Kokrakom a J. T. Postonom.

Juhoafrický rodák sa stal vôbec prvým hráčom so slovenským občianstvom, ktorý ovládol jeden z turnajov pod hlavičkou PGA Tour. V minulosti si pripísal ešte vo farbách rodnej krajiny šesť turnajových prvenstiev na tejto úrovni.

debata chyba
Viac na túto tému: #Golf #Rory Sabbatini #PGA Tour