Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Rok 2019 v znamení odchodov osobností

Športový rok 2019 priniesol okrem naháňania bodov, gólov a sekúnd a boja o cenné kovy na vrcholných podujatiach aj odchody viacerých prominentných športovcov zo scény.

31.12.2019 12:51
debata (1)

Z nablýskaného výslnia do športového dôchodku sa pobrali elitné mená zo svetových zjazdoviek Marcel Hirscher, Lindsey Vonnová, Frida Hansdotterová a Aksel Lund Svindal, futbalové persóny Petr Čech, Bastian Schweinsteiger, Xavier Hernandéz, Robin van Persie, tenisti David Ferrer, Tomáš Berdych, Marcos Baghdatis, basketbalové už takmer legendy Tony Parker, Dwyane Wade a Dirk Nowitzki či držitelia viacerých Stanleyho pohárov hokejisti Chris Kunitz a Niklas Kronwall.

Cyklistický pelotón natrvalo opustili skvelý nemecký šprintér Marcel Kittel, Austrálčania Mathew Hayman a Mark Renshaw či Holanďan Laurens ten Dam. V kariére sa rozhodli nepokračovať aj dve superhviezdy ženského biatlonu Nemka Laura Dahlmeierová a tiež najúspešnejšia olympionička slovenskej športovej histórie Anastasia Kuzminová.

TV Pravda: Emotívna rozlúčka Anastasie Kuzminovej so športovou kariérou.
Video

Kuzminová svoj posledný rok kariéry ozdobila ziskom titulu majsterky sveta, ktorý jej v kariére dovtedy chýbal. Práve sympatická biatlonistka s ruskými koreňmi je azda najprominentnejšia postava, ktorá sa rozlúčila s kariérou v slovenskom športe. Zďaleka však nie je osamotená.

Kariére zamávali na rozlúčku aj bývalá svetová tenisová štvorka Dominika Cibulková, ako aj viacerí hokejoví reprezentanti ako Ladislav Nagy, Tomáš Surový, Peter Budaj a Arne Kroták či futbalový reprezentant Matúš Kozáčik. Každý z nich zvolil inú formu rozlúčky.

Dominika Cibulková ukončila kariéru.
Video

Zatiaľ čo Kuzminovej pri oficiálnom oznámení konca kariéry počas októbrovej tlačovej konferencie v Bratislave vyhŕkli slzy, Dominika Cibulková spojila novembrový rozlúčkový brífing s predstavením knihy „Tenis je môj život“ a o čosi neskôr aj priznaním tehotenstva.

Emotívne verejné „zbohom“ zažil hokejista Ladislav Nagy. Vo svojom poslednom zápase kariéry premeneným samostatným nájazdom rozhodol o víťazstve Slovenska nad Dánskom (2:1 sn) na domácich MS a v stoji mu tlieskala zaplnená košická Steel aréna.

Pozrite si v galérii profily 10 slovenských i svetových osobností, ktoré ukončili kariéry v roku 2019.

Športové osobnosti, ktoré sa lúčili v roku 2019 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Biatlonistka Anastasia Kuzminová (35) je síce...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Anastasia Kuzminová #Ladislav Nagy