Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bolestivý kolaps. Češky nezvládli záver, za 79 sekúnd sa im zrútil sen

Najbolestivejšiu prehru v kariére vstrebávala kapitánka českej florbalovej reprezentácie Eliška Krupnová po semifinále majstrovstiev sveta v Neuchateli.

15.12.2019 07:39 , aktualizované: 09:44
Švajčiarsko, florbal Foto:
Švajčiarske florbalistky sa tešia z víťazstva nad Češkami.
debata (8)

Nad domácim Švajčiarskom jej tím viedol ešte v predposlednej minúte 6:2, ale potom zrazu v priebehu 79 sekúnd nebolo z náskoku nič.

Krupnová vedela, že záver bude pri power play ťažký, ale také sklamanie nečakala. „Švajčiarky začali hrať šesť na päť, bolo jasné, že nás zatlačia, ale dostať štyri góly z rovnakého miesta je trestuhodné,“ komentovala Krupnová okamihy, keď sa českému tímu začal rozplývať sen o historickom úspechu v podobe premiérového postupu do finále.

Hoci hrali Švajčiarky v závere na riziko, mal to podľa nej jej tím ustáť. „Gól na 6:3 bol nepríjemný, ale nebol to koniec sveta. Ale dostať z toho istého miesta ďalšie tri… Potom to takto vyzerá. Povedali sme si, že chceme brať ten stred, aby to tam neprešlo. Aj tak sa to tam odrazilo,“ ľutovala Krupnová.

V 56. minúte mala za stavu 6:2 možnosť trestného strieľania Denisa Ratajová, ale na rozdiel od situácie v siedmej minúte neuspela, pretože trafila tyč.

Pritom Češky takmer celý zápas dominovali. „Myslím, že ešte v tretej tretine, než sa začala tá séria vylúčení, sme to ešte stále držali, hrali sme aj na loptičky. Séria vylúčení to potom veľmi rozkúskovala a priklonilo sa to na švajčiarsku stranu,“ podotkla Krupnová.

Priznala, že je veľmi ťažké myslieť na to, že v nedeľu príde súboj o bronz s Fínskom. „Popravde my sme do toho zápasu dali úplne všetko. Práve teraz je to fakt ťažké prepnúť. Do nedele to ale musíme urobiť,“ povedala Krupnová.

Češky sa podľa nej o historicky druhú medailu po bronzu zo St. Gallene z roku 2011 zo všetkých síl pobijú. „Nie je dôvod si neveriť. Fínky nemali úplne dobrý turnaj a hrali teraz dobre sa Švédkami. Ako semifinále je zápas o všetko, tak aj zápas o bronz je o medailu. Musíme byť ešte lepšie ako dnes, aby sme tú medailu vyhrali,“ dodala Krupnová.

„Bol to totálny skrat. Mali sme v rukách finále a takto hlúpo sme si ho nechali utiecť. Posledné góly boli ako cez kopirák, ale mohli sme to lepšie ubrániť. Musíme sa z toho dostať v našich hlavách a dať všetko do posledného zápasu, aby sme domov doniesli bronzovú medailu. Avšak, ak sa nám to aj podarí, bude mať veľmi horkú pachuť,“ vyjadrila sa česká brankárka Jana Christianová.

Švajčiarky po skončení zápasu žiarili šťastím.

„Nedokážem opísať slovami, čo sa práve stalo. Fanúšikovia nám neskutočne pomohli a myslím si, že keď sme strelili druhý a tretí gól, tak každý v tíme veril, že to dokážeme otočiť. Podporovali sme sa navzájom či už na lavičke alebo na ihrisku. V závere všetko vyšlo dokonale. Takisto tréner odviedol veľmi dobrú prácu, stále nám veril, čo je veľmi dôležité,“ povedala pre youtube kanál Medzinárodnej florbalovej federácie (IFF) najlepšia hráčka zápasu Isabelle Gerigová.

Krajina „helvétskeho kríža“ si zahrá finále majstrovstiev sveta po desiatich rokoch a je potvrdené, že v súboji o zlato bude hala zaplnená do posledného miesta. Aj preto Gerigová verí, že Švajčiarky nie sú v zápase proti favorizovaným Švédkam bez šance.

„Musíme hrať ako počas celého turnaja – vo finále je všetko možné. Možno Švédky nebudú mať svoj deň, my budeme hrať dobre a vyhráme. Divákov budeme mať na svojej strane a už sa veľmi teším na tento zápas,“ dodala 21-ročná florbalistka.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #české florbalistky #švajčiarske florbalistky