Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhovej šance sa zvýšili. Shiffrinová vynechá paralelný slalom

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová vynechá nedeľňajší paralelný slalom Svetového pohára vo švajčiarskom stredisku St. Moritz.

14.12.2019 16:14
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová po treťom mieste v super G v St. Moritzi.
debata (1)

Líderka seriálu sa tak rozhodla pre nahustený program, chce sa už koncentrovať na utorňajší obrovský slalom vo francúzskom Courcheveli. Informovala o tom agentúra APA.

V sobotňajšom super G skončila Shiffrinová tretia, Petra Vlhová v ňom neštartovala. Dôvodom je jej nedoliečené zranenie nohy, pre ktoré nemôže poriadne trénovať. V nedeľňajšom paralelnom slalome by sa 24-ročná Liptáčka mala predstaviť, čo potvrdila v sobotu popoludní aj na Facebooku:

Jej skúsený taliansky tréner Livio Magoni si však netrúfa predpovedať, na čo to môže stačiť.

„Je to ako otváranie škatule, keď neviete, čo je vo vnútri. Neviem, ako Petra pôjde. Najväčší problém je, že nemôžeme pravidelne trénovať. Netuším, ako dlho bude trvať toto zranenie,“ poznamenal Magoni.

Ambicióznej Liptáčke momentálne patrí vo Svetovom pohári desiata priečka. Na čele je suverénna Shiffrinová s 532 bodmi. Úvodný paralelný slalom žien tejto sezóny sa v St. Moritzi uskutoční v nedeľu od 13.30 h. Hlavným pretekom bude od 9.45 h predchádzať kvalifikácia.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová