Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Londýn ma volá. Zaboxuje si Joshua na štadióne Tottenhamu?

Britský boxer Anthony Joshua túži po obhajobe titulu šampióna ťažkej váhy v domácom ringu.

09.12.2019 10:57
Anthony Joshua Foto: ,
Anthony Joshua.
debata

Svoj ďalší súboj by 30-ročný pästiar chcel absolvovať na štadióne tímu futbalovej Premier League Tottenham Hotspur, ktorý má sídlo v Londýne. Malo by sa tak stať v apríli alebo máji budúceho roka a jeho vyzývateľom by mal byť Bulhar Kubrat Pulev.

Joshua získal späť majstrovské opasky v organizáciách WBA, WBO a IBF po tom, čo v nedeľu v saudskoarabskom Rijáde zdolal Andyho Ruiza jednomyseľným verdiktom rozhodcov. Práve Američan mexického pôvodu Ruiz mu pred polrokom v New Yorku pripravil prvú prehru profikariéry.

„Londýn ma volá,“ povedal Joshua, rodák z neďalekého Watfordu. „Britskí fanúšikovia zohrávajú dôležitú úlohu v mojej kariére. Keď boxujem doma, nemôžem predsa prehrať,“ vtipne dodal.

Olympijský víťaz z Londýna 2012 už dvakrát boxoval pred vypredaným anglickým futbalovým „svätostánkom“ vo Wembley. Na jeho víťazné súboje proti Vladimirovi Kličkovi a Alexandrovi Povetkinovi sa prišlo pozrieť 90 000 fanúšikov.

Anthony Joshua získal späť svoje tituly majstra... Foto: Reuters, ANDREW COULDRIDGE
Anthony Joshua Anthony Joshua získal späť svoje tituly majstra sveta v ťažkej váhe.

Joshuov promotér Eddie Hearn však aktuálne tvrdí, že národný futbalový štadión nebude vhodné miesto pre jeho najbližší súboj proti Pulevovi. Preto Hearn obrátil svoju pozornosť na nový štadión Tottenhamu s kapacitou 60 000 divákov, ktorý otvorili v apríli tohto roku.

„Vyzerá to tak, že môj telefón sa zbláznil. Viacerí nám ponúkajú miesto na súboj aj v zahraničí, ale Joshua chce boxovať v Anglicku,“ povedal Hearn. „Bavili sme sa s vedením Spurs už aj o tomto súboji, ktorý sa práve skončil. Vtedy im to časovo nesedelo, ale bolo by pekné to uskutočniť na tomto peknom londýnskom štadióne,“ dodal Hearn.

debata chyba
Viac na túto tému: #tottenham #box #Kubrat Pulev #Anthony Joshua #Andy Ruiz