Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

ANKETA: Kuzminová, Vlhová, Sagan. Kto je kráľom slovenského športu?

S blížiacim sa koncom roka sa dostávajú k slovu rôzne ankety. Päť dní pred vianočnými sviatkami sa dozvieme meno víťaza tej najprestížnejšej - Športovec roka, ktorú každoročne organizuje Klub športových redaktorov.

26.11.2019 11:10
Petra Vlhová, Anastasia Kuzminová Foto: ,
Dve veľké ženy slovenského športu - Petra Vlhová a Anastasia Kuzminová. Zasadne niektorá z nich na slovenský trón?
debata (13)

Kým spoznáme oficiálne výsledky, máte možnosť zahlasovať za svojho favorita v našej ankete. Vybrali sme desiatku slovenských športovcov, ktorí (podľa nás) v tomto roku zažiarili najvýraznejšie.

Pre jednoduchší výber vám ponúkame ku každému z nich zoznam jeho úspechov. Nech sa páči, hlasujte.

Desiatka najúspešnejších športovcov za rok 2019 (v abecednom poradí)

Matej Beňuš (vodný slalom)
1. v celkovom hodnotení SP, 1. v pretekoch SP v Prahe, člen 1. hliadky 3×C1 na MS v Seu d'Urgell

Paulína Fialková (biatlon)
Na MS v Östersunde 5. na 15 km, v seriáli SP 6. celkove, 2. vo vytrvalostných pretekoch a 3. v pretekoch s hromadným štartom, v pretekoch SP počas sezóny 2018/19 dvakrát 2. a štyrikrát 3.

Zdeno Chára (ľadový hokej)
Najlepší slovenský hokejista sezóny 2018/19, s tímom Boston Bruins finalista Stanleyho pohára

Anastasia Kuzminová (biatlon)
Na MS v Östersunde 1. na 7,5 km a 6. v stíhacích pretekoch na 10 km, v konečnej klasifikácii SP 3. celkove, 1. v rýchlostných pretekoch a 3. v stíhacích pretekoch, v pretekoch SP počas sezóny 2018/19 štyrikrát 1. (vrátane MS) a raz 2.

Filip Polášek (tenis)
Vo štvorhre semifinalista Wimbledonu (s Dodigom), účastník ATP Finals v Londýne (s Dodigom), víťaz turnajov ATP v Cincinnati a Pekingu (s Dodigom) a v Kitzbüheli (s Oswaldom), finalista turnajov ATP v Antalyi (s Dodigom) a Gstaade (s Oswaldom), víťaz 6 challengerových turnajov vo štvorhre

Peter Sagan (cestná cyklistika)
Rekordný 7. raz 1. v bodovacej súťaži na Tour de France (utvoril rekord v dĺžke dní pretekára v niektorom z premiantských dresov), 1. v bodovacej súťaži na Okolo Švajčiarska, vyhral po jednej etape na Tour de France, Tour Down Under, Okolo Kalifornie aj na Okolo Švajčiarska, 2. na GP Quebeku, 5. na MS v Yorkshire

Milan Škriniar (futbal)
Jeden z najlepších obrancov talianskej Serie A, opora reprezentácie SR

Tomáš Tatar (ľadový hokej)
S 58 bodmi (25+33) vo farbách Montrealu Canadiens najproduktívnejší Slovák v sezóne NHL 2018/19

Petra Vlhová (zjazdové lyžovanie)
Na MS v Aare 1. v obrovskom slalome, 2. v kombinácii a 3. v slalome, v hodnotení SP 2. celkove, 2. v obrovskom slalome a 2. v slalome, v pretekoch SP počas sezóny 2018/19 dosiahla v slalome, obrovskom i paralelnom slalome a v kombinácii spolu 5 víťazstiev a 14 pódiových umiestení (všetky jej výsledky sú slovenské historické maximá)

Ján Volko (atletika)
1. na halových ME v Glasgowe na 60 m, 2. na Európskych hrách v Minsku na 100 m, 2. na 60 m na mítingu halového seriálu IAAF World Indoor Tour v Madride, 4. na 100 m a 5. na 200 na Svetovej univerziáde v Neapole, 3. na 100 m a 2. na 200 m v I. lige ME družstiev v Sandnese, 4. v európskych tabuľkách 2019 v behu na 60 m časom 6,58.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Zdeno Chára #Petra Vlhová #Anastasia Kuzminová #Paulína Fialková #Milan Škriniar