Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Rozpadnutá čeľusť a operácia. Hrdina Oktagonu: Budem rovnako pekný

Bol v pozícii vyzývateľa v boji o titul a v Oktagone sa predstavil len druhýkrát, no bol jasný favorit na víťazstvo. Napokon, Viktor Pešta (29) po Karlosovi Vémolovi v minulosti ako len druhý Čech v histórii súťažil v najprestížnejšej organizácii zmiešaných bojových umení UFC.

11.11.2019 21:39
debata (1)

Peštu počas Oktagonu 15 v sobotu postihla veľká smola. Očakávaný duel s doposiaľ jediným šampiónom organizácie v ťažkej váhe Michalom Martínkom trval len necelé tri minúty.

Martínek vo výhradne českej konfrontácii od úvodu diktoval tempo. Peštovi jedným z úderov zlomil čeľusť a skúsenejší bojovník nemohol pokračovať v zápase. Z hľadiska a ozýval piskot, spočiatku nebolo jasné, prečo favorit odstúpil. Dôvod sa fanúšikovia dozvedeli neskôr už v priebehu večera a na druhý deň prognózy potvrdil aj samotný bojovník.

Galavečer MMA Oktagon 15 - Végh vs. Vémola Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Attila Végh a Karlos Vémola pred zápasom.

„Hneď v úvodnej výmene som inkasoval tvrdý úder, ktorý mi zlomil čeľusť,“ písal Pešta na Instagrame: "V tej chvíli som si to ešte neuvedomil, no cítil som, že s mojimi ústami niečo nie je v poriadku. Najskôr som si myslel, že mi vyrazil zub, pretože som cítil medzeru.

Snažil som sa na to nemyslieť a pokračovať v zápase. Postupne som však stále viac cítil, že sa mi posúva čeľusť. V momente, keď som začal zápasiť a on mi rukou odtlačil tvár, cítil som, že sa mi čeľusť rozišla úplne na voľno. Bolo jasné, že nemôžem pokračovať.

Som v nemocnici a zajtra ma budú operovať. Doktorka tvrdí, že po zákroku budem rovnako pekný ako predtým. Ďakujem všetkým za podporu a gratulujem Michalovi."

Viktor Pešta počas kariéry v UFC prehral štyri z piatich zápasov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Co že se včera vlastně stalo? Hned v úvodní výměně jsem inkasoval tvrdý úder, který mi zlomil čelist. V tu chvíli jsem si to ještě neuvědomil, ale cítil jsem, že s mojí pusou není něco v pořádku. Nejdřív jsem myslel, že mi vyrazil zub, protože jsem cítil, že mám mezi zuby mezeru. Snažil jsem se na to nemyslet a pokračovat v zápase. Ale jak zápas pokračoval, cítil jsem víc a víc, že se mi čelist posouvá. V momentě, kdy jsem začal wrestlit a on mi odtlačil rukou obličej, cítil jsem, že se mi čelist rozjela uplně na volno a bylo jasné, že nemůžu pokračovat. Jsem v nemocnici a zítra mě budou operovat. Doktorka tvrdí, že po zákroku budu stejně hezkej jako předtim. Děkuju všem za podporu a gratuluju Michalovi. . So what actually happened yesterday? I got my jaw broken in the opening exchange. I didn’t know right at the moment but I could feel there was something wrong with my mouth. At first I thought he knocked my tooth out because I could feel there was a gap between my teeth. I tried not to think about it and kept fighting. But as the fight continued my jaw was shifting more and more. Once I engaged in wrestling exchange and he pushed my face, I could feel that my jaw shifted completely loose and it was clear that I couldn’t continue. I’m in the hospital now and tomorrow I’ll have it surgically repaired. The doctor said I would come out just as handsome as I was before the fight. Thanks for all the support and congrats to Michal.

Príspevok, ktorý zdieľa Viktor Pesta (@viktorpesta),

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Oktagon #Oktagon 15 #Viktor Pešta #Michal Martínek