Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krvavý boj stopol lekár. Masvidal technicky ukončil vyzývateľa Diaza

Americký zápasník miešaných bojových umení Jorge Masvidal si vypýtal titulovú šancu vo weltrovej váhe organizácie UFC.

03.11.2019 12:21
Nate Diaz, Jorge Masvidal Foto: ,
Nate Diaz v zovretí Jorgeho Masvidala.
debata

V noci na nedeľu v New Yorku technicky ukončil vyzývateľa Natea Diaza, keď arbiter súboja na pokyn lekára po 3. kole predčasne ukončil duel.

Diváci v slávnej Madison Square Garden videli precízny výkon 34-ročného Masvidala. Ten Diazovi spôsobil hlbokú tržnú ranu nad pravým okom po zásahu lakťom už v prvom kole. Následnou boxerskou kombináciou ho aj prvýkrát poslal k zemi.

Galavečer UFC v New Yorku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Slávna Madison Square Garden v New Yorku počas...

Podobný priebeh mali možnosť priaznivci sledovať aj v druhom a treťom kole, keď bol Masvidal dynamickejší a vo výmenách presnejší.

Po treťom kole zakrvavený Diaz podľa lekára už nebol spôsobilý na pokračovanie v dueli a tak po silnom bučaní publika a protestoch zo strany samotného 34-ročného bojovníka zápas vypísaný na 5 kôl ukončil.

„Som si istý, že náš zápas sa zopakuje. Oznámil som mu to hneď po stopnutí lekárom. Moja stratégia bola ukončiť ho poriadnym knokautom, Nate má ale tvrdú hlavu. Na štvrté a piate kolo som sa veľmi tešil, videl som aj na ňom, že je pripravený,“ uviedol po súboji Masvidal, ktorý si pripísal už 3. výhru v sérii.

Po obhajobe titulu šampióna weltru Kamaru Usmana s vyzývateľom Colbym Covingtonom by to mohol byť práve Masvidal, kto dostane ďalšiu titulovú šancu. V predchádzajúcom súboji v júli sa mu podarilo uštedriť Benovi Askrenovi najrýchlejší knokaut v histórii MMA, keď bývalého olympijského zápasníka zdolal v piatej sekunde prvého kola po údere kolenom.

Víťaznú premiéru v strednej váhe si pripísal Angličan Darren Till. Bývalý titulový vyzývateľ vo weltrovej váhe sa po 2. prehrách rozhodol prejsť do vyššej hmotnostnej kategórie. V hlavnom predzápase galavečera rozdielnym verdiktom bodových rozhodcov prekvapivo zdolal 4. nasadeného v rebríčku strednej váhy UFC Kelvina Gasteluma.

„Som šťastný, že som konečne vyhral. Potreboval som si znovu prinavrátiť sebadôveru,“ povedal rodák z Liverpoolu.

Prekvapením podujatia, na ktorom sa zúčastnil aj prezident USA Donald Trump bola prehra Johnnyho Walkera. Dvadsaťsedemročného Brazílčana, ktorého považujú za budúceho možného nástupcu neporazeného Jona Jonesa, zdolal v prvom kole poloťažkej váhy Corey Anderson. Walker v každom zo svojich troch predchádzajúcich duelov v UFC zvíťazil knokautom v 1. kole.

„Pred súbojom som bol naozaj namotivovaný. Všetci hovorili len o Walkerovi. Bolo vidieť, aká bublina sa okolo neho buduje. Nemyslím si, že som dostal dostatočný rešpekt pred dnešným zápasom, no teším sa na zmenu,“ dodal Anderson.

debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Jorge Masvidal #Nate Diaz