Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po bučaní prišiel knokaut. Álvarez poslal Kovaľova na zem v 11. kole

Mexický boxer Canelo Álvarez zvíťazil v sobotňajšom ostro sledovanom súboji nad Rusom Sergejom Kovaľovom a získal titul majstra sveta organizácie WBO v poloťažkej hmotnostnej kategórii.

03.11.2019 09:55 , aktualizované: 10:30
Canelo Álvarez, Sergej Kovaľov Foto: ,
Canelo Álvarez po knokaute Sergeja Kovaľova v Las Vegas.
debata

Duel v Las Vegas ponúkol opatrný priebeh z oboch strán. Diváci v hale dokonca niekoľkokrát „bučaním“ naznačili, že od stretnutia dvoch veľkých šampiónov čakali omnoho viac.

Aj pre nezáživný priebeh tak publikum muselo počkať na meno víťaza až do 11. kola, v ktorom 29-ročný rodák z Guadalajary knokautoval o sedem rokov staršieho protivníka rozhodujúcou kombináciou ľavačka-pravačka. Práve na takýto úder čakal Álvarez celý zápas.

Po sobotňajšom dueli má na konte z 57 súbojov celkovo 54 víťazstiev, z toho 37-krát uštedril súperom knokaut.

"Je to ďalší krok v mojej kariére. Canelo tvorí históriu, to je isté. Môj plán bol jasný, musel som byť trpezlivý. Vedeli sme, že to potrvá istý čas, kým ho dostanem. Som v tejto divízii nový, ale celkovo to je úspech. Bolo to vyrovnané, mal dobrú defenzívu.

Zbieral bod za bodom, sústredil sa na to. Ale my sme vedeli, že to príde a všetko vyšlo ako sme naplánovali," citovala agentúra AFP šampióna, ktorý v momente víťazného úderu viedol u rozhodcov aj v bodovaní 96:94, 96:94 95:95.

„Po šiestom kole som už bol dosť unavený. Mal som inštrukcie viac udierať. Už na to však nebolo dosť energie. Je to OK, vrátim sa,“ povedal Kovaľov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sergej Kovaľov #Canelo Alvarez