Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšie prekvapenie nedopustili. Veteráni Nového Zélandu sa rozlúčili bronzom

Ragbisti Nového Zélandu získali na majstrovstvách sveta v Japonsku bronz. V piatkovom súboji o tretie miesto v Tokiu zdolali Walesanov 40:17 a so šampionátom sa rozlúčili víťazne po semifinálovom sklamaní s Anglickom.

01.11.2019 13:29 , aktualizované: 13:34
ragby Foto: ,
Nový Zéland v čiernom v boji o bronz zdolal Wales.
debata

Wales čaká na úspech nad týmto súperom od roku 1953, svoju jedinú medailu dosiahol na premiérovom šampionáte v roku 1987, keď skončil tretí.

All Blacks prišli v semifinále o šancu na zisk tretieho titulu za sebou, keď na MS našli premožiteľa prvýkrát od štvrťfinále v roku 2007. Tretiu priečku obsadili po tretí raz v histórii, keď sa im to podarilo aj na MS 1991 a 2003. Reprezentačnú kariéru ukončilo viacero hráčov na čele s kapitánom Kieranom Readom.

„Tento dres pre mňa znamená mnoho, prežil som v ňom veľa času. Bola pre mňa česť, že som si ho mohol obliekať. Snažil som sa, aby som ho odovzdal v lepšom stave, než som ho našiel,“ povedal 34-ročný Read.

Emotívne pozápasové interview absolvoval aj tréner Steve Hansen, ktorý sa rozlúčil po pätnásťročnom pôsobení v realizačnom tíme Nového Zélandu. Jeho krajan Warren Gatland koučoval Wales od roku 2007 a takisto mal v piatok derniéru.

„Bolo dôležité, že sme nespravili hanbu nášmu dresu a fanúšikom po sklamaní z minulého týždňa. Bolo to náročný zápas pre obe strany a chcem zagratulovať aj Walesu. Počas celého turnaja sme sa prezentovali dobrou obrannou hrou, celkovo sme hrali dobre, ale stačí jeden zlý deň a ste von. Takto funguje vyraďovacie ragby,“ povedal Hansen.

Finále medzi Anglickom a Juhoafrickou republikou sa odohrá v sobotu od 10.00 SELČ v Jokohame. Anglicko zabojuje o druhý a JAR o tretí titul, ktorým by vyrovnala rekord Nového Zélandu.

MS v ragby, o 3. miesto
Nový Zéland – Wales 40:17

debata chyba
Viac na túto tému: #MS v ragby 2019