Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlato na kladine aj v prostnom. Famózna Bilesová prekonala rekord Ščerba

Američanka Simone Bilesová získala na MS v športovej gymnastike v Stuttgarte zlato aj v prostnom. Bola to pre ňu už 25. medaila na svetových šampionátoch a zvýšila tak svoj náskok na čele historických tabuliek.

13.10.2019 15:18 , aktualizované: 16:48
Simone Bilesová Foto: ,
Simone Bilesová na MS v Stuttgarte.
debata

Bielorusa Vitalija Ščerba, ktorý nazbieral 23 cenných kovov, prekonala už skôr v nedeľu, keď získala zlato na kladine.

Na nej dosiahla známku 15,066 b, druhá bola Číňanka Liou Tching-tching (14,433) a tretia skončila jej krajanka Li Š'-ťia (14,300). Dvadsaťdvaročná Američanka zdolala na prostnom presne o bod svoju krajanku Sunisu Leeovú, bronz získala Angelina Melnikovová z Ruska.

Pre Bilesovú to bolo už piate zlato na prebiehajúcom šampionáte, predtým vyhrala viacboj, preskok, kladinu a súťaž družstiev. Na bradlách skončila piata, titul obhájila – Belgičanka Nina Derwaelová. Z 25 cenných kovov má Bilesová až 19 zlatých, Ščerbo má z 23 dvanásť zlatých.

Rus Nikita Nagornyj získal na MS už tretie zlato. Po viacboji a tímovej súťaži zvíťazil aj v nedeľnom finále preskoku. So známkou 14,966 b zdolal obhajcu titulu a krajana Artura Dalalojana (14,933). Bronz si vybojoval Ukrajinec Igor Radivilov.

Druhé zlato pre Veľkú Britániu na šampionáte získal Joe Fraser na bradlách, keď zdolal Turka Ahmeta Ondera len o 0,017 bodu. Tretí Kazuma Kaja z Japonska mal manko 0,0334

debata chyba
Viac na túto tému: #Simone Bilesová #MS 2019 v športovej gymnastike