Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan opäť na nábreží Dunaja. Dobrej veci pomôžu aj Cibulková, Tóth či Albert II.

Veľké množstvo elitných športovcov súčasnosti či minulosti osobne podporí charitatívne bežecké podujatie No Finish Line v Bratislave.

08.10.2019 17:32
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan sa stretol s fanúšikmi na bratislavskom nábreží Dunaja aj 7. augusta.
debata

V piatok sa na bratislavskom nábreží Dunaja predstavia bývalí športovci Dominik Hrbatý, Martina Gogolová či Jozef Gönci.

Menoslov na nedeľu je ešte bohatší – okrem monackého kniežaťa Alberta II. to bude aj fenomenálny slovenský cyklista Peter Sagan, olympijský šampión v chôdzi Matej Tóth aj Dominika Cibulková, Ľubomír Višňovský, Jozef Lohyňa, Peter a Pavol Hochschornerovci, Jozef Krnáč či Karina Cíleková-Habšudová.

"Peter urobil veľké gesto, že si po náročnej sezóne urobil v kalendári miesto a príde podporiť náš beh. Opäť teda dokázal, že je špičkovým športovcom s veľkým srdcom. Samozrejme zavážil aj fakt, že sa na štartovej čiare stretne s monackým kniežaťom Albertom, keďže náš najúspešnejší cyklista je rezidentom práve Monackého kniežatstva,“ povedala Katarína Petrášová z neziskovej organizácie Children&Future Bratislava, ktorá podujatie priniesla do Bratislavy.

Zapojiť sa do spomenutého podujatia a pridať sa k športovým hviezdam môže každý. Od stredy do nedele môže po registrácii odbehnúť alebo odkráčať toľko 1,5-kilometrových okruhov, koľko chce. Vytýčená trať sa nachádza v Bratislave medzi mostom Lafranconi a River Parkom.

Princ Albert a kňažná Charlene Charlene. Foto: SITA/AP, ERIC GAILLARD
Charlene Princ Albert a kňažná Charlene Charlene.

Za každý bratislavský kilometer pritom poputuje jedno euro na vybudovanie jedinečného Terapeutického ihriska pre deti, ktoré čakajú tie najnáročnejšie diagnostické vyšetrenia.

„Ide o unikátny projekt, vďaka ktorému sa v Holandsku podarilo znížiť potrebu uspávania detí o 40 percent. Verné makety prístrojov CT a MR simulujú diagnostické vyšetrenia a pripravia dieťa na jeho priebeh natoľko, aby vyšetrenie zvládlo bez potreby narkózy. Verné makety prístrojov CT a MR simulujú diagnostické vyšetrenia a pripravia dieťa na jeho priebeh natoľko, aby vyšetrenie zvládlo bez potreby narkózy,“ informovali organizátori prostredníctvom tlačovej správy.

V roku 2019 sa akcia No Finish Line koná okrem Bratislavy aj v Paríži, Aténach, Osle, Nice a Monacu.

TV Pravda: Peter Sagan zavítal 7. augusta do Bratislavy. Na nábreží Dunaja sa stretol s fanúšikmi a odpovedal na otázky novinárov

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Dominika Cibulková #Matej Tóth #No Finish Line