Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšou obeťou ringu je Bulhar s falošnou identitou. Omyl zverejnila aj WBC

V bulharskom profesionálnom boxe sa rozhorel škandál po úmrtí boxera po zápase v Albánsku.

24.09.2019 17:35
debata

Sobotňajší duel pérovej váhy v Skadare sa skončil tragicky pre Borisa Stančova, do sveta sa však dostala správa, že zomrel Isus Veličkov. Dokonca o tom informovala aj prestížna organizácie WBC na svojom webe. Neskôr sa ukázalo, že Stančov boxoval pod falošnou identitou s licenciou svojho bratranca a dokonca s jeho vedomím.

Veličkov po správach o svojom úmrtí najprv na sociálnych sieťach vyviedol boxerskú verejnosť z omylu. V bulharských médiách potom priznal, že bratranec používal jeho licenciu zhruba rok a nastúpil s ňou na osem duelov.

„Boxuje na moju licenciu od roku 2018. Hovoril, že to nie je problém, že to tréner vie,“ citoval dvadsaťjedenročného Veličkova server sportal.bg.

VIDEO: Tragický moment v ringu (zábery nie sú vhodné pre citlivejšie povahy)

Stančov v piatom kole dueli perovej váhy s domácim Arditi Murjou inkasoval úder do hlavy, po ktorom skončil v bezvedomí v rohu ringu. Napriek okamžitej snahe o pomoc boxer zomrel, podľa informácií médií na zástavu srdca.

Špekuluje sa, že popri licencii Stančov používal aj lekárske záznamy svojho bratranca, preto nie je známe, v akom zdravotnom stave na zápas nastúpil.

debata chyba
Viac na túto tému: #box #Boris Stančov #Isus Veliškov