Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Islam, naftodoláre a krv v klietke. Chabib opäť skočil do hľadiska

Na západe - v tomto prípade na východe stále nič nového. Chabib Nurmagomedov zostáva kráľom ľahkej váhy v UFC.

08.09.2019 12:00
debata

Orol z Dagestanu potvrdil úlohu favorita, Američana Dustina Poiriera uškrtil v treťom kole technikou rear naked choke a rozradostil publikum v Abú Zabí.

Nurmagomedov zostáva v najprestížnejšej organizácii miešaných bojových umení nezdolaný, z 28 výhier dosiahol 18 pred časovým limitom.

Favorit mal nečakané problémy v 2. kole. Súper ho zasypal sériou úderov a nasadil mu i gilotínu, ale nepodarilo sa mu ju dokončiť.

„Ďakujem Alahovi za ďalšiu výhru. Či som mal v druhom kole problémy? Ani nie. Jeho údery som vykryl, žiadny priamy som neinkasoval. Gilotínu však predviedol dobre,“ pochválil súpera víťaz.

Ortodoxného moslima hnali vpred tisícky fanúšikov v metropole Saudských arabských emirátov, kde sa podujatie UFC uskutočnilo prvýkrát.

VIDEO: Skok Nurmagomedova do hľadiska

Po odklepaní, ktoré si vynútil od Američana, Nurmagomedov takmer spôsobil infarkt šéfovi UFC Danovi Whitovi. Podobne, ako po predchádzajúcom súboji s Conorom McGregorom, preliezol klietku a skočil do hľadiska.

Vlani v októbri týmto spôsobom napadol člena McGregorovho tímu a medzi divákmi sa zásluhou toho rozpútala hromadná bitka. Tentoraz to bolo iné. Vrhol sa za svojím tímom, nechýbali gratulácie a objatie od šampióna sa ušlo aj Whitovi.

Nurmagomedov a Poirier potom urobili niečo, čo je bežné najmä na futbalových trávnikoch. Vymenili si tričká a keď Rusovi opäť pripínali majstrovský opasok, mal na sebe farby súperovho tímu.

UFC 242: Nurmagomedov vs. Poirier Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Chabib Nurmagomedov (v čiernom) vs. Dustin...

„Malo to dva dôvody. Prvým je charita, tričká pôjdu do dražby, a druhým je rešpekt. Tento šport je o rešpekte a ja som ho chcel ukázať súperovi. To je to najdôležitejšie, učím to aj deti, ktoré trénujem,“ pokračoval Nurmagomedov, ktorý za duel proti Poirierovi zinkasoval šesť miliónov dolárov.

Opäť sa vynorili špekulácie o jeho odvete proti McGregorovi, ale šampión v tom má jasno.

„Nebudem bojovať proti niekomu, kto nevyhráva. Najskôr by musel mať za sebou sériu vyhratých zápasov,“ dodal Nurmagomedov, ktorého ďalším súperom by mal byť Tony Ferguson.

McGregor však nezaháľal a hneď po zápase cez sociálnu sieť vyzval Nurmagomedova na odvetu. Stačilo mu na to päť slov:

„Zarezervujte našu odvetu do Moskvy.“

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Chabib Nurmagomedov #Dustin Poirier