Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Unikát podobný Chárovi. Superhviezda NFL začne 20. sezónu

V noci zo štvrtka na piatok sa zápasom medzi tímami Chicago Bears a Green Bay Packers začne jubilejný 100. ročník zámorskej NFL v americkom futbale.

05.09.2019 11:57
debata (1)

V pozícii obhajcu trofeje Vinca Lombardiho vstúpia do novej sezóny hráči New England Patriots, ktorí vo februárovom Super Bowle zdolali Los Angeles Rams 13:3. Za rekordným siedmym celkovým víťazstvom mužstvo povedie opäť legendárny tréner Bill Belichick s nemenej slávnym quarterbackom Tomom Bradym.

Patriots v minulej sezóne vyrovnali rekord Pittsburghu Steelers v počte triumfov v Super Bowle (6) a práve s týmto súperom absolvujú úvodný duel nového ročníka. Prvýkrát od roku 2009 sa budú musieť zaobísť bez elitného „tight enda“ Roba Gronkowskeho, ktorý v marci ukončil aktívnu kariéru. Naopak, Tom Brady začne 20. sezónu v NFL a vo veku 42 rokov sa môže stať najstarším quarterbackom, ktorý odohrá všetkých 16 zápasov základnej časti.

Napriek statusu superhviezdy NFL zostáva Tom Brady naďalej skromný. „Je to veľké privilégium, keď vám tím ako quarterbackovi verí a dá loptu do rúk. Je to ukážka dôvery, ktorú si každý deň musíte zaslúžiť. S dôverou však prichádza aj veľká zodpovednosť, ktorú beriem na svoje plecia. Je tu veľa skvelých hráčov a cením si, že tu stále môžem byť,“ cituje rodáka z kalifornského San Matea web nbcsports.com. Počas kariéry získal šesť prsteňov za víťazstvo v Super Bowle a sám zaznamenal 25 touchdownov.

Hlavným vyzývateľom Patriots by v nasledujúcej sezóne mal byť tím Kansas City Chiefs. V tíme má najužitočnejšieho hráča minulého ročníka Patricka Mahomea a disponuje veľkou ofenzívnou silou. „Šerifovia“ budú chcieť vrátiť partii okolo Toma Bradyho vlaňajšiu prehru vo finále konferencie AFC, v ktorom podľahli 31:37 po predĺžení. V histórii klubu pôjde už o jubilejnú 60. sezónu v NFL, ale na trofej Vinca Lombardiho si hráči Kansasu siahli zatiaľ iba raz (1969).

Super Bowl LIV sa odohrá 2. februára 2020 na Hard Rock Stadium v Miami. Kapacita štadiónu je pre zápasy amerického futbalu takmer 65-tisíc divákov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tom Brady #NFL