Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zastaví pád? McGregor chystá najväčší comeback histórie

Potýčky a excesy. Nie tie organizované v oktagone a v rámci marketingovej šou, no tie, ktoré podnietili debatu o problémoch írskeho zápasníka zmiešaných bojových umení Conora McGregora s alkoholom a psychikou. O ničom inom sa v ostatných mesiacoch nepísalo. Rodák z Dublina mal naposledy zápas v októbri minulého roka.

26.08.2019 17:25
Conor McGregor Foto: ,
Conor McGregor počas váženia pred doposiaľ posledným zápasom v októbri minulého roka.
debata (2)

Dlhé mesiace sa špekulovalo, či McGregor ešte vôbec stojí o kariéru profesionálneho športovca. Napokon, najpopulárnejší zápasník histórie MMA si dokáže zarobiť aj bez toho, aby vstúpil do krvou a potom nasiaknutej klietky.

S popularitou McGregora to však išlo dolu vodou. Po najčerstvejšom incidente sa od neho odvrátili aj skalní fanúšikovia. Pýcha írskeho národa v bare fyzicky napadla staršieho štamgasta, ktorý si odmietol pripiť s McGregorovou whisky.

Práve touto témou otvoril bývalý šampión dvoch hmotnostných kategórií organizácie UFC debatu s redaktorom televízie ESPN Arielom Helwanim. McGregor prvýkrát od prehry s Khabibom Nurmagomedovom poskytol rozsiahlejší rozhovor. Vystupoval spôsobom, vďaka ktorému si získal obdivovateľov po celom svete. Bolo evidentné, že chce napraviť škody, ktoré napáchal.

„Spravil som chybu. Ten pán si zaslúžil užiť si čas v bare, nemalo to skončiť takto. Prijímam za svoje správanie sa plnú zodpovednosť. Dlžím to ľuďom, ktorí ma podporovali či trénovali. Toto nie som ja. Zmiešané bojové umenia som začal študovať práve pre to, aby som zabránil podobným incidentom,“ kajal sa McGregor.

Ír v rozsiahlom rozhovore prezradil, že do oktagonu sa mal vrátiť už v júli proti Justinovi Gaethjemu. Podľa vlastných slov bol v najlepšej forme v živote. Problémy mimo klietky a najmä zranenie ruky mu však v návrate zabránili.

McGregor je odhodlaný vrátiť sa ešte v tomto roku. Za možných súperov označil prakticky všetkých vážnych vyzývateľov. Dodal: „V skutočnosti nezáleží na tom, proti komu to bude. Dôležité je, aby som sa vrátil a bol znovu tým, kým som. A aby som viac nebol tieňom svojho starého ja.“

McGregor podľa kritikov neuniesol ťarchu popularity a honoru najväčšej osobnosti progresívneho športu. Údajne stratil niekdajšie zanietenie a vášeň pre zápasenie. Z atléta sa mala stať celebrita a biznismen.

Je to pravda či nie? Odpoveď na otázku sa dozvieme až v deň, keď sa Conor McGregor vráti späť do klietky. A ako už rodák z Dublinu dnes avizuje: „Môj comeback bude najväčší v histórii.“

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #Conor McGregor