Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hop! Motivačný pokrik Baláž nepočul. Štvorkajak dostal do finálových vôd

Po úvodnych metroch by človek ťažko hľadal jasného lídra. V polovici sa na tomto poste vystriedalo niekoľko posádok. V závere to vyzeralo na triumf domácich Maďarov. Až kým sa k nim z pravej strany nevyrútil slovenský expres.

24.08.2019 17:45 , aktualizované: 18:11
Kanoistika Foto: ,
Slovenskí reprezentanti sprava Samuel Baláž, Erik Vlček, Csaba Zalka a Adam Botek v semifinále K4 na 500 m na MS v rýchlostnej kanoistike.
debata

„Sledoval som ich a videl som, že sa na nich doťahujeme. To bol dobrý signál,“ vravel Erik Vlček.

Intuícia najskúsenejšieho člena slovenského štvorkajaka nesklamala. V lodi spoločne so Samuelom Balážom, Csabom Zalkom a Adamom Botekom zvládli sobotňajší päťstometrový test na áčko.

Po rozjazde vyhrali aj najvyrovnanejšie semifinále. Do cieľa prišli s najrýchlejším časom zo všetkých posádok (1:19,83 minúty) a v nedeľu poobede (13.21) zabojujú o cenný kov z majstrovstiev sveta v rýchlostnej kanoistike, ktorý hostí hlučný maďarský Szeged.

„Csaba vždycky "hopne“ na dvesto metroch, čím nás má nakopnúť. V tej atmosfére som to ani poriadne nepočul. Nevadí," usmieval sa od ucha k uchu háčik Baláž.

K nedeľňajším 21. narodeninám si dal parádny darček. Ak sa mu s kolegami podarí vo finále skončiť do siedmeho miesta, vybojujú štyri olympijské miestenky pre Slovensko. Cieľ, ako sa k nemu dopracovať bol jasný.

„Dohodli sme sa, že vygradujeme finiš. Je však pravda, že ma chalani museli tlačiť,“ priznal Baláž.

Slovenskí reprezentanti sprava Samuel Baláž,... Foto: TASR, Pavel Neubauer
Kanoistika Slovenskí reprezentanti sprava Samuel Baláž, Erik Vlček, Csaba Zalka a Adam Botek odštartujú vo finále zo šiestej dráhy.

Veľkú radosť z postupu mal aj Vlček. Hoci semifinálové víťazstvo ešte nič neznamená, pre 37-ročného rodáka z Komárna má špeciálny význam a poskytuje slovenskému tímu výhodu.

„Mali by sme dostať šiestu dráhu, lebo sme dosiahli najlepší čas,“ opäť správne predpokladal Vlček. „Malo by fúkať zľava, čo môže byť drobná výhoda. Finále však bude nabité,“ doplnil Vlček.

S Balážom majú medailové ambície. A veľkú šancu zaistiť si Tokio by neradi zahodili.

„Každý športovec chce vo finále získať medailu. Nie sme výnimky,“ uzavrel Baláž a šiel sa vypádlovať so svojou víťaznou partiou.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom

debata chyba
Viac na túto tému: #MS v kanoistike #slovenský štvorkajak