Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Gelle: Po hnusnom roku viem, že sa môžem spoľahnúť len na seba

Šarády s posádkami rýchlostných kanoistov sa ho veľmi dotkli. Osobne bol z postupu kompetentných veľmi sklamaný. Nie div, veď jeho šance na budúcoročné olympijské hry sa prechodom Adama Boteka z kádvojky do štvorkajaku zmenšili.

23.08.2019 19:28
Peter Gelle Foto: ,
Slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistike Peter Gelle.
debata

Peter Gelle však vnútornú krivdu premenil vo svoju výhodu. V deň svojich 35. narodenín prekvapujúco postúpil z druhého miesta v prvom semifinále do finále K1 1000 metrov. „Keď som prichádzal na majstrovstvá sveta do Szegedu, mal som v hlave myšlienku, že všetkým ukážem. Pred štartom som ju však hodil za hlavu,“ vysvetlil slovenský kanoista.

Aký je to pocit?

Fantastický… Uf, to bolo niečo! Necítil som sa pred štartom dvakrát dobre, lebo semifinále bolo dosť neskoro. Bál som sa, či nebudem zaspatý. Polovicu trate som išiel dobre. Potom som to na päťstovke zdvihol. Videl som, že Dána vedľa mňa som začal sťahovať. Bol to signál, že idem dobre. Posledných dvesto metrov som neriešil kde som a čo som. Len som to napálil a až v cieli som zbadal, ako som na tom dobre.

Po štvrť kilometri ste boli až na šiestej pozícii. Kde ste našli sily na drvivý finiš, ktorému odolal len Čech Dostál?

Netuším. Hovoril som si, že nech sa deje čokoľvek, pôjdem posledných dvesto metrov naplno. Nemyslel som si, že sa budem takto držať. Som úplne mimo. Verím, že v sobotňajšom finále to budem schopný zopakovať. V piatok som neurobil nič zlé, mám obrovskú radosť.

Čo očakávate od finále?

Som veľmi prekvapený, že som sa tam dostal. Musím si oddýchnuť a posnažiť sa semifinálový výkon vyšperkovať. Keď predvediem takúto jazdu, budem spokojný.

Slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistike... Foto: TASR, Pavel Neubauer
Peter Gelle Slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistike Peter Gelle sa na MS v maďarskom Szegede prebojoval do A-finále K1 na 1000 m, keď v prvom semifinále obsadil druhé miesto za Čechom Josefom Dostálom.

Akú veľkú satisfakciu cítite po zmenách v posádkach?

Som šťastný, že som dokázal postúpiť do finále. Po takom hnusnom roku viem, že sa môžem spoľahnúť len na seba. Keby sa mi podarilo skončiť do piateho miesta a vybojovať si aj miestenku do Tokia. Bolo by neuveriteľné, keby sa mi to podarilo.

Zažili ste už niekedy krajšie narodeniny?

Bol to super darček. Ten však mám vďaka rodine každý deň. Chcem sa jej veľmi poďakovať. Veľmi mi fandia a pomáhajú. Vďaka nim som dosiahol tento výsledok.

Išli ste na štart s tým, že ste chceli ukázať čo je vo vás?

Nie. Keď som prichádzal na majstrovstvá sveta do Szegedu, mal som v hlave myšlienku, že všetkým ukážem moje schopnosti. Pred štartom som ju však hodil za hlavu. Nemal som úplne dobrý pocit, hoci v kútiku duše som veril v postup. Pozeral som si konkurenciu pred pretekmi a vedel som, že to bude veľmi náročné, ale možné.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Gelle #MS v kanoistike