Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hasič zmenil taktiku a po tvrdom knokaute sa vrátil na trón. Po pauze uspel aj Diaz

Ťažká váha organizácie UFC má po roku staronového vládcu. Aj keď sa po troch kolách vyvrcholenia galavečera miešaných bojových umení (MMA) v Anaheime zdalo, že Daniel Cormier si titul ustráži, vo štvrtom ho Stipe Miocic knokautoval.

18.08.2019 09:01 , aktualizované: 13:53
Stipe Miocic, Daniel Cormier Foto: ,
Stipe Miocic (vpravo) a Daniel Cormier na archívnej snímke.
debata

Americký bojovník, ktorý pracuje na čiastočný úväzok ako hasič, čo mu zasahuje aj do tréningov, vrátil krajanovi Cormierovi prehru spred roka.

V tvrdej odvete Miocic zaostával až do konca tretieho kola, keď sa mu podarilo zasiahnuť súpera ľavým hákom na telo, čo mu poriadne rozhodilo cestu za triumfom.

Vo štvrtom Miocic zmenil taktiku, zlepšil i pohyb a po presnom direkte do brady súpera dorazil. Mohol si tak užiť víťazný tanec v oktagone. „Je to tvrdý chlap. Vedel som, že tie údery ho bolia, padali mu ruky. Nemohol som poľaviť a čakal som na šancu,“ povedal Miocic po dueli večera.

Výhrou si upravil bilanciu na 19 výhier (15 pred časovým limitom) a 3 prehry.

Ostro sledovaný návrat má za sebou Nate Diaz, ktorý vo welterovej váhe zdolal na body Anthonyho Pettisa. Diaz odišiel z UFC pred tromi rokmi po tom, ako padol v odvete s Conorom McGregorom.

Skóre u dvoch bodových rozhodcov bolo po závere tretieho kola 30:27 a u jedného 29:28.

Okrem zaznamenania väčšieho počtu signifikantných úderov získal body aj za kontrolu oktagonu, keď Pettisa niekoľkokrát poslal úspešným takedownom na zem.

Nádejný brazílsky zápasník Paulo Costa si udržal svoju neporaziteľnosť aj v 13-tom súboji v kariére. V zápase strednej váhy jednomyseľným verdiktom 29:28 si tesne poradil so skúseným 42-ročným Kubáncom Yoelom Romerom.

„Som naozaj šťastný, že som mohol ukázať celému svetu svoje umenie v takom náročnom zápase. Dnes sa mi podarilo zdolať jedného z najlepších zápasníkov sveta. Celý zápas som na neho vyvíjal tlak, to bola moja taktika,“ povedal na tlačovej konferencii Costa. Informáciu priniesli agentúra AP a portál espn.com.

UFC 241 (ANAHEIM) – hlavná karta, výsledky:

Daniel Cormier – Stipe Miočič (Miočič/ 4. kolo, TKO)
Anthony Pettis – Nate Diaz (Diaz/ 3 kolá, na body)
Yoel Romero – Paulo Costa (Costa/ 3 kolá, na body)
Gabriel Benitez – Sodiq Yusuff (Yusuff/ 1. kolo, TKO)
Derek Brunson – Ian Heinisch (Brunson (3 kolá, na body)

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #Stipe Miocic #Daniel Cormier