Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fanúšikom MMA sa obracia žalúdok. Šampión chce zmlátiť ženu

Je to brutálne a krvavé. Nič pre normálnych ľudí, so športom to nemá nič spoločné. Ľudia po celom svete pri pohľade na krvavé fragmenty z oktagonu odsudzujú zmiešané bojové umenia. MMA sa však napriek kritike teší aj veľkej popularite. Nielen v Amerike, no i na Slovensku. Lenže aj skalní priaznivci odmietajú nedávne konanie šampióna Henryho Cejuda.

14.08.2019 17:55
Ševčenková Foto: ,
Valentina Ševčenková počas víkendu obhájila titul v mušej váhe žien.
debata

Americký 32-ročný zápasník je aktuálne držiteľom pásov najprestížnejšej organizácie UFC vo dvoch hmotnostných kategóriách – mušej a bantamovej. Je len štvrtým bojovníkom v histórii, ktorý vládne dvom kategóriám naraz.

Cejudo chce byť zároveň prvým v histórii, kto bude vlastniť tituly v troch hmotnostných kategóriách – brúsi si zuby na opasok v pérovej kategórii. No snaží sa aj o jeden rekord, ktorý s výnimočnosťou nemá nič spoločné.

Olympijský víťaz v zápasení z Pekingu 2008 chce byť prvým medzipohlavným šampiónom. V nedávnej dobe už vyzval Amandu Nunesovú, jednu z najlepších bojovníčok v histórii. Tá sa jeho výzve vysmiala.

Cejudo tak zaostril na ďalšiu ženu zápasiacu v klietke – Valentinu Ševčenkovú, ktorá čerstvo obhájila titul v mušej váhe.

„V telefóne mi neustále vyskakujú upozornenia, že Valentina Ševčenková je najväčšia šampiónka na svete. A viete čo? Som naštvaný. Valentina, mám pre teba správu. Chcem sa stať prvým medzipohlavným majstrom sveta. Toto je moja výzva, môžeš byť ďalšou v poradí, kto predo mnou pokľakne,“ poslal odkaz Cejudo.

Ševčenková na rozdiel od Nunesovej, ktorá brala výzvu ako žart, reagovala serióznejšie: „Dávaj si pozor na to, čo si praješ. Tvoja výzva je skutočne vážna a vyzeráš, že si v tom veľmi naliehavý. Ale buď opatrný. Nikdy nemám strach a ničoho sa nebojím.“

UFC sa riadi heslom „dajte ľuďom to, čo si prajú“. Našťastie, ani po senzáciách dychtiví fanúšikovia MMA netúžia vidieť v oktagone súboj pohlaví. Aspoň zatiaľ nie.

„Si blázon. Nie si normálny. Magor, nemá zmysel komentovať ta. Obracia sa mi z teba žalúdok,“ to boli najčastejšie reakcie na výzvu Cejuda.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #Valentina Ševčenková #Henry Cejudo