Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sabbatini nenadviazal na Wyndham. Účasť na záverečnom turnaji sa mu vzdialila

Slovenský golfový reprezentant Rory Sabbatini obsadil delené 43. miesto na turnaji The Northern Trust s dotáciou 9,25 milióna amerických dolárov.

12.08.2019 09:34
debata
Slovenský golfový reprezentant Rory Sabbatini. Foto: Reuters, Rob Kinnan
Rory Sabbatini Slovenský golfový reprezentant Rory Sabbatini.

V New Jersey nenadviazal na minulotýždňový výkon z Wyndham Championship, kde skončil šiesty, a skomplikoval si pozíciu v boji o postup na záverečné podujatie sezóny Tour Championship.

Štyridsaťtriročný rodák z juhoafrického Durbanu mal solídny začiatok turnaja, keď zahral v úvodnom kole tri údery pod par ihriska.

V nasledujúcich dvoch dňoch sa však nezlepšil a klesol približne do polovice výsledkovej listiny. Vo štvrtom kole Sabbatini opäť zlepšil hru, pripísal si štyrikrát birdie pri jedinom bogey a poskočil o dvadsať miest vyššie na konečnú 43. priečku s bilanciou –4.

Pred týždňom sa slovenský reprezentant nachádzal v poradí FedexCupu na 36. pozícii a mal na dosah postup medzi elitnú tridsiatku golfistov, ktorí sa predstavia na záverečnom podujatí sezóny v rámci okruhu PGA Tour.

Po slabšom výsledku na ihrisku v Jersey City však klesol o deväť stupienkov na 45. miesto. Poslednú šancu vylepšiť si svoje postavenie bude mať na tohtotýždňovom turnaji BMW Championship (15. – 18. augusta).

Víťazom podujatia The Northern Trust sa stal domáci americký hráč Patrick Reed, ktorý triumfoval so skóre –16 a pred najbližším konkurentom Mexičanom Abrahamom Ancerom uspel o jeden úder.

Reed sa dočkal turnajového triumfu siedmykrát v kariére, ale je to jeho prvá trofej od vlaňajšieho apríla, keď si v Auguste obliekol preslávené zelené sako pri premiérovom víťazstve na major turnaji.

Patrick Reed na turnaji v Jersey, za ním... Foto: SITA/AP, Mark Lennihan
Patrick Reed Patrick Reed na turnaji v Jersey, za ním panoráma New Yorku.

„Už je to veľmi dlho. Ale nie je veľa vhodnejších miest, kde to zopakovať. Rozhodne bola teraz vhodná doba dosiahnuť na víťazstvo,“ pochvaľoval si Reed.

Priebežným lídrom je Američan Brooks Koepka, ktorý šiel do play off ako víťaz základnej časti a o vedenie neprišiel ani po delenom 30. mieste v Jersey. Reeda triumf katapultoval z 50. pozície na druhú a už nemôže prísť ani o záverečný turnaj.

O účasť v ňom môže zabojovať aj víťaz tohtoročného Masters Tiger Woods, hoci prvý vyraďovací turnaj nedokončil pre zranenie. Pokiaľ mu to brušné svaly dovola, tento týždeň sa bude môcť snažiť vylepšiť aktuálne 38. miesto v poradí FedExCupu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Golf #Rory Sabbatini #Patrick Reed