Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec alkoholu, infúziám a táranín. Lochte sa vrátil impozantným spôsobom

Americký plavec Ryan Lochte sa impozantným spôsobom vrátil do súťažného diania po vypršaní štrnásťmesačného dištancu. Na národnom šampionáte na Stanfordovej univerzite zaplával na 200 m polohové preteky štvrtý najlepší čas v histórii USA.

01.08.2019 09:16
Ryan Lochte Foto: ,
Ryan Lochte pri návrate zaplával na 200 m polohové preteky štvrtý najlepší čas v histórii USA.
debata

„Som späť! Boli to náročné tri roky, no je skvelé byť znova v súťažnom kolotoči,“ citovala Lochteho agentúra AP. Časom 1:57,88 si zaistil štart v budúcoročnej národnej olympijskej kvalifikácii.

Lochtemu tento týždeň vypršal štrnásťmesačný dištanc od Antidopingovej agentúry USA (USADA) za zakázanú infúziu. Už predtým si odpykal desať mesiacov za vymyslený príbeh o okradnutí na OH 2016.

Na americkom šampionáte sa okrem 200 m pol. preteky predstaví aj v ďalších piatich disciplínach, zatiaľ sa však nerozhodol, na ktoré sa bude sústrediť pred OH 2020 v Tokiu.

„To som zatiaľ neriešil. Na prvom mieste je u mňa rodina. Plávanie je priorita číslo dva. Národný šampionát je pre mňa prvý krok, aby som zistil, kde sa nachádzam v plaveckom svete. Ešte ma čaká dlhá cesta,“ dodal.

Tridsaťštyriročný Lochte získal v Riu de Janeiro zlato v štafete na 4×200 m voľným spôsobom. Celkovo má pod piatimi kruhmi na konte šesť zlatých, tri strieborné a tri bronzové medaily. V uplynulom období podstúpil liečenie závislosti na alkohole.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ryan Lochte