Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vémola pred duelom s Véghom dominoval, Ďatelinka uškrtil súpera už v 1. kole

Areál tenisového kurtu Štvanice v Prahe s kapacitou 7500 divákov zažil vydarený galavečer MMA organizácie Oktagon 13.

28.07.2019 07:02 , aktualizované: 10:53
Karlos Vémola Foto: ,
Karlos Vémola na archívnej snímke.
debata

Český bojovník Karlos Vémola v pravdepodobne poslednej previerke pred „Zápasom storočia“, novembrovým duelom legiend proti Slovákovi Attilovi Véghovi, zdolal Brazílčana Henriqua Da Silvu s prezývkou Frankenstein.

„Terminátor“ Vémola dominoval počas všetkých troch kôl, súpera položil na zem už v úvodnom a prinútil ho k defenzíve. Domáci zápasník zvíťazil na body a už štyri roky a 11 zápasov za sebou zostáva nezdolaný.

V poslednom kole publikom bučalo. „Neuvedomujú si, aké ťažké je snažiť sa zdolať niekoho, kto nechce zápasiť. Kto sa zubami-nechtami bráni a čaká na to, kým urobím chybu. Predvádzajú nudný boj. Ani raz sa nepokúsil vstať, to sa ťažko ukončuje. Laik si môže myslieť, že to bol nudný zápas,“ povedal Vémola pre iSport.cz.

Vémolovi držala palce aj hokejová legenda Jaromír Jágr. „Víťazstvo venujem aj jemu. Je mojom životnou motiváciou, poháňa ma vpred. Pozrite si naňho, ako vyzerá v päťdesiatke, je to frajer,“ povedal Vémola.

Na tlačovej konferencii sa vyjadril aj ku preferovanému návratu do strednej váhovej kategórie: „Hneď ako porazím Attilu v novembri sa vrátim do strednej váhy, kde by som chcel dostať titulový zápas. Tam som silnejší, rýchlejší a najmä lepšie fyzicky pripravený.“

Aj pred hlavným ťahákom galavečera pod holým nebom sa bolo na čo pozerať.

V hlavnom predzápase podujatia zvíťazil Machmud Muradov v strednej váhovej kategórii nad brazílskym súperom Wendellom Oliveirom. Dvadsaťdeväťročný rodák z Uzbekistanu ukončil o 7 rokov staršieho súpera v druhom kole, keď ho na zemi zasiahol spŕškou presných úderov. Hlavný arbiter po neaktívnej obrane Brazílčana následne ukončil duel v prospech „Macha“, ktorý natiahol sériu výhier už na 11 zápasov.

Za vyzdvihnutie stojí aj duel slovenského zápasníka Milana Ďatelinku, ktorý technikou rear naked choke už v 1. kole ukončil nádeje domáceho Václava Mikuláška. Uškrtenie prišlo po necelej minúte a pol.

Slovenský zápasník si vypýtal tretí víťazný duel v sérii a možnú šancu v titulovom zápase v strednej váhe.

debata chyba
Viac na túto tému: #Oktagon #Karlos Vémola #Henrique Da Silva #Milan Ďatelinka