Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovák Sabbatini sa pred finále majoru delí o priečku so svetovou dvojkou

Slovenský golfový reprezentant Rory Sabbatini figuruje po treťom kole záverečného major turnaja sezóny na delenej 29. pozícii.

20.07.2019 21:39
Rory Sabbatini Foto: ,
Rory Sabbatini je po 3. kole záverečného major turnaja sezóny na delenej 29. pozícii.
debata

Rodák z juhoafrického Durbanu v sobotu na 148. ročníku The Open Championship vyrovnal par ihriska v severoírskom klube Royal Portrush, keď potreboval na absolvovanie osemnástich jamiek 71 rán a v celkovom súčte svieti pri jeho mene skóre –2.

Lídrom podujatia s celkovou dotáciou 10,75 milióna amerických dolárov je pred posledným dňom Ír Shane Lowry s bilanciou –16.

Štyridsaťtriročný Sabbatini začal tretie kolo dvoma bogey na štvrtej a piatej jamke, ale na ďalších piatich jamkách dvakrát skóroval a vďaka dosiahnutiu dvoch birdie napravil svoje zaváhania.

Vo zvyšku dňa sa skúsený golfista nezlepšil, ale ani nezhoršil, keďže jedno bogey opäť vyvážil jedným birdie a o 29. priečku sa delí napr. s druhým mužom svetového rebríčka Američanom Dustinom Johnsonom.

Po piatkovom programe sa delili o vedúcu pozíciu Lowry s Američanom J. B. Holmesom a v priebehu soboty sa do boja o titul zapojil aj Angličan Tommy Fleetwood. Tridsaťdvaročný Ír však postupne unikol svojim najbližším prenasledovateľom.

Na osemnástich jamkách zahral až osemkrát birdie bez jedinej chyby a do finálového dňa vstúpi s náskokom štyroch rán pred Fleetwoodom a šiestich pred Holmesom.

"Tretie kolo som si veľmi užil. Hral som skvelý golf a dopredu ma hnalo skvelé publikum. Vďaka nemu som sa cítil veľmi komfortne. Mám pred sebou náročných 24 hodín, ale neexistuje situácia, v ktorej by som bol radšej ako teraz.

Zažil som jeden z najskvelejších dní v mojej kariére. Dúfam, že sa so svojou pozíciou dokážem úspešne vyrovnať," uviedol Lowry pre Sky Sports.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rory Sabbatini