Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legenda UFC sa vracia. Bojovať sa bude bez rukavíc

Legendárny zápasník Ken Shamrock je vo svete MMA veľmi populárny.

14.07.2019 09:30
debata

Písal sa rok 1993 a v Denveri sa konal vôbec prvý galavečer UFC. Pre komentátorov, ale aj zápasníkov to bola veľká neznáma. Nik nevedel, čo sa bude diať, uvádza šport televízie Nova.

Shamrock vtedy za jeden večer vstúpil do klietky dvakrát. Najprv porazil kickboxera Patricka Smitha, aby potom následne prehral s Roycom Graciom.

Počas pôsobenia v MMA, si vyslúžil prezývku „najnebezpečnejší muž sveta“. V roku 2003 boli spoločne s Graciom uvedení do Siene Slávy UFC.

„Veríme, že v našom športe si nikto nezaslúži toto ocenenie viac, než Royce a Ken. Ich zásluhy pre náš šport, či už v Oktagone, alebo mimo neho, možno nikdy nikto nevyrovná,“ vyhlásil počas slávnosti prezident UFC Dana White.

Práve títo dvaja zviedli medzi sebou v UFC asi jeden z najpamätnejších súbojov, ktorý trval až 36 minút. Zápas sa skončil remízou. Celý priebeh si môžete pozrieť na tomto videu.

Toto všetko už patrí do minulosti. Prítomnosť je taká, že päťdesiatpäťročný Shamrock sa vracia k zápaseniu.

Svoje skúsenosti zužitkuje 21. septembra, v rámci Valor Bare Knuck. Z názvu vyplýva, že sa bude bojovať bez rukavíc, takže pôjde o skutočne tvrdú bitku.

TV Pravda: S profesionálnym zápasníkom miešaných bojových umení (MMA) Ivanom Buchingerom sme sa v relácii Týždeň športe porozprávali o ďalších plánoch, rastúcej popularite MMA na Slovensku, ale aj o jeho súboji s írskou hviezdou Conorom McGregorom.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Ken Shamrock #Sieň slávy UFC