Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Drogy mu zničili kariéru. Z väzenia sa vyboxoval

Mal po dvadsiatke a pred sebou sľubnú boxerskú kariéru. Zaplietol sa však do drogovej trestnej činnosti a v roku 2012 putoval pre lúpež na sedem rokov za mreže.

12.07.2019 22:01
Richard Moray Foto: ,
Paraguajský boxer Richard "La Pantera" Moray.
debata

Paraguajčan Richard „Panther“ Moray nemal obhajcu a nedostal sa na slobodu ani po odpykaní polovice trestu, pretože nikto za neho nepodal žiadosť o podmienečné prepustenie. Na slobodu sa prebojoval až štyri mesiace pred uplynutím celého trestu – víťazstvom v boxerskom ringu.

Tridsaťjedenročný Moray pred týždňom knokautoval Brazílčana Carlosa „Caolha“ Santosa de Jesusa hneď v prvom kole súboja vypísaného na dvanásť kôl a stal sa juhoamerickým šampiónom vo velterovej váhe.

Vo štvrtok ho paraguajský súd za to podmienečne prepustil na slobodu, ale nariadil mu, že vo väzení v hlavnom meste Asunción sa bude ako súčasť verejnoprospešných prác podieľať na športovej príprave odsúdených – ako tréner boxu.

Richard Moray za mrežami spočiatku pracoval v tesárskej dielni, neskôr ho však kontaktoval jeho tréner Fabio Romero a od úradov dostal povolenie dostať ho späť do športovej formy.

Na juhoamerickom kontinente síce prebehli dohady o legitímnosti udelenia titulu šampióna pre Moraya, ale jeho minulotýždňový víťazný zápas podporilo aj ministerstvo spravodlivosti v Paraguaji. V budúcnosti ho chce využiť ako príklad toho, že vo väzení je možné sa „napraviť“ a obnoviť kariéru v športe.

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Moray