Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brada mu nepomohla. Potrestaný ruský tréner sa priznal, že naďalej trénuje atlétov

Doživotne suspendovaný ruský tréner Vladimir Kazarin priznal, že napriek zákazu ďalej pripravuje atlétov. Aby ho nemohli identifikovať, nechal si narásť fúzy. Prichytili ho členovia ruskej antidopingovej agentúry na sústredení v Kirgizsku.

11.07.2019 17:31 , aktualizované: 12.07.2019 08:50
debata
Vladimir Kazarin s Marijou Savinovovou na... Foto: Reuters, Lucy Nicholson
Vladimir Kazarin Vladimir Kazarin s Marijou Savinovovou na londýnskej olympiáde.

Podozrenie, že bývalý kouč olympijskej víťazky Marie Savinovovej či Julie Stepanovovej vedome porušuje zákaz, sa objavilo už skôr. V rozhovore pre Match TV ho Kazarin potvrdil.

„Celý život som pracoval v atletike, preto ma myšlienky viedli k tomu, aby som pokračoval,“ povedal šesťdesiatsedem­ročný tréner. Doživotný trest dostal v apríli 2017 kvôli držaniu a distribúcii dopingových látok.

Nerešpektovanie zákazu činnosti funkcionárov a lekárov bolo jedným z dôvodov, prečo svetová atletická federácia IAAF pred mesiacom predĺžila suspendáciu ruského zväzu, ktorá trvá kvôli systematickému dopingu v krajine od novembra 2015.

Rusku preto stále hrozí, že aj na majstrovstvách sveta v Dauhe na prelome septembra a októbra budú môcť pretekať len vybraní reprezentanti, ktorí splnia dané podmienky, a iba pod neutrálnou vlajkou.

debata chyba
Viac na túto tému: #ruský doping #Vladimir Kazarin