Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Špičkový tandem sa pred MS rozpadol. Gelle je z rozhodnutia Boteka sklamaný

Dvojkajak na 1000 m v zložení Peter Gelle, Adam Botek, ktorý mal byť na augustových MS v Szegede jedným z najväčších slovenských želiezok, sa na vrchole sezóny nepredstaví.

06.07.2019 22:27
Peter Gelle, Adam Botek Foto: ,
Peter Gelle (vpredu) a Adam Botek na Európskych hrách v Minsku.
debata

Botek sa rozhodol dať prednosť disciplíne K4 500 m, v ktorej chce po boku Samuela Baláža, Erika Vlčeka a Csabu Zalku získať pre Slovensko miestenky na OH 2020 v Tokiu.

Botekovo rozhodnutie odobrilo aj vedenie realizačného tímu slovenskej reprezentácie. „Bolo to rozhodnutie, ktoré sa nezrodilo zo dňa na deň. Už pred mesiacom sme sa bavili o tom, že chceme zložiť silnú káštvorku z najlepších slovenských kajakárov, ktorá by mala šancu uspieť na MS. Adam sa osvedčil na pozícii zadáka, čo potvrdil aj na Európskych hrách v Minsku, kde káštvorka vybojovala bronz,“ povedal športový riaditeľ sekcie hladkých vôd Slovenskej kanoistiky Filip Petrla.

Gelle s Botekom získali pred dvomi rokmi na MS v Račiciach na kilometri striebro a odvtedy sa držali vo svetovej špičke. Gelle bol z rozhodnutia svojho „parťáka“, s ktorým mal v piatok štartovať na druhých kvalifikačných pretekoch, sklamaný. Na bratislavskom Zemníku sa predstavil po boku mladého Milana Dörnera a novozložený tandem skončil na druhom mieste za duom Ákos Gacsal, Gábor Jakubík.

Nepôjde tak na MS v Szegede, kde by Gelle na základe predbežnej nominácie mal štartovať v singli na 1000 m. „Bola to iba naša tretia spoločná jazda, keďže som sa len nedávno dozvedel, že Adam so mnou na ‚kvalifikáči‘ štartovať nebude. Zaiste by sme s Milanom išli lepšie, keby sme sa spolu mohli pripravovať niekoľko mesiacov,“ uviedol Gelle pre sobotňajšie vydanie denníka Šport.

TV Pravda: Pozrite si videopreview 2. etapy TdF 2019 s Lukášom Tim­kom

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Rýchlostná kanoistika #Peter Gelle #Adam Botek