Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Juniori prepádlovali všetko, čo im stálo v ceste. Kajakárky strieborné

Slovenská juniorská hliadka singlistov získala na majstrovstvách Európy v Liptovskom Mikuláši zlato.

05.07.2019 16:02
VODNÝ SLALOM: MS juniorov a pretekárov do 23 rokov Foto: ,
Slovenská reprezentantka Eliška Mintálová vybojovala spoločne s ďalšími dvoma pretekárkami striebornú medailu pre Slovensko.
debata

Tím v zložení Ľudovít Macúš, Juraj Mráz a Juraj Dieška zvíťazil časom 120,21. Druhí boli Česi, tretí Nemci.

Slováci zvíťazili o 21 stotín, hoci mali na konte osem trestných sekúnd, o štyri viac ako česká hliadka. Bronzoví Nemci zaostali o 5,33 sekundy za domácimi pretekármi. Pocit zadosťučinenia mohol mať Macúš, ktorý chvíľu predtým účinkoval aj v 3×C1 do 23 rokov, tento tím bol však až siedmy.

Slovenská hliadka kajakárok získala na majstrovstvách Európy juniorov vo vodnom slalome striebro v kategórii do 23 rokov. Tím v zložení Eliška Mintálová, Soňa Stanovská a Simona Maceková zaostal v piatkových pretekoch v Liptovskom Mikuláši za českou loďou o 3,99 sekundy.

Slovenky sa o zlatú medailu pripravili tromi chybami, za ktoré dostali šesť trestných sekúnd. Bronz vybojovali Nemky, ktoré síce inkasovali iba dve penalizácie, ale zajazdili pomalšie, na víťazky stratili 5,59 sekundy.

Hliadka singlistov do 23 rokov skončila na 7. priečke. Marko Mirgorodský, Martin Dodok a Ľudovít Macúš dostali 10 trestných sekúnd a na víťazov z Talianska mali manko 12,72 sekundy.

debata chyba
Viac na túto tému: #ME #vodný slalom