Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovský premiérovo na pódiu, Martikán zaostal. Ostatní nepostúpili do finále

Slovenský vodnoslalomár Alexander Slafkovský obsadil tretie miesto v 3. kole Svetového pohára v slovinskom Tacene. V sobotnom finále C1 dostal dvojsekundový trest a za víťazom Robertom Colazingarim z Talianska zaostal o 2,08 sekundy. Michal Martikán skončil piaty s mankom 4,19 s. Druhé miesto obsadil domáci Anže Berčič.

29.06.2019 11:55 , aktualizované: 16:27
Alexander Slafkovský Foto: ,
Alexander Slafkovský skončil vo finále na treťom mieste.
debata

Obhajca celkového triumfu v SP sa v tejto sezóne umiestnil na pódiu po prvý raz. Vo finále začal dobre, na ôsmej bránke však spravil chybu a inkasoval dve sekundy. Zvyšok trate prešiel bez zaváhania, ale napriek svižnému tempu sa mu nepodarilo prekonať výborný čas Colazingariho.

"Príliš som neveril, že by to vyšlo. Tacen opäť ukázal, že je nevyspytateľný. Je super, že som získal ďalšiu medailu pre Slovensko. Bol som jediný pravák vo finále a trať bola trochu zvláštna, hore to bolo rozpačité a dole praváci mali čo robiť, našťastie mi to vyšlo.

Som rád, že po zdravotných problémoch sa vraciam do formy a výkony gradujú," uviedol Slafkovský.

Dobré preteky absolvoval aj Martikán. V semifinále bol druhý a solídny výkon predviedol aj vo finále, hoci ťukol rovnakú bránku ako Slafkovský, stačilo to na piatu priečku, čo bol jeho najlepší výsledok v tejto sezóne.

„Pokazil som to. Niektoré veci som prešiel lepšie ako v semifinále, ale niečo horšie. Som rád, že sa stále zlepšujem, hoci výsledky nie sú optimálne,“ povedal Martikán.

Na štarte chýbal tretí kanoista Matej Beňuš, ktorý nepostúpil zo semifinále. Obsadil až nepostupové 17. miesto. Rovnako bez finálovej miestenky zostali aj kajakárky Jana Dukátová s Elenou Kaliskou.

Slovenské reprezentatnky zostali mimo postupových priečok do finále. Dukátová na trati iba raz „ťukla“, ale práve toto zaváhanie ju pripravilo o finále. Z 12. miesta strácala na 10. priečku iba 1,76 s.

Kaliská prišla o šancu postúpiť už v piatej bránke, keď ju prúd vody vyniesol mimo ideálnej línie a na jej konto pribudla 50-sekundová penalizácia. Dvojnásobná olympijská šampiónka sa zaradila na konečnú 28. pozíciu, ale nebyť chybného prejazdu bránkou, dostala by sa do finále.

3. kolo Svetového pohára vo vodnom slalome – Tacen

C1M – finále: 1. Roberto Colazingari (Tal.) 87,48 s (0), 2. Anže Berčič (Slovin.) 88,84 (0), 3. Alexander Slafkovský (SR) 89,56 (2), … 5. Michal Martikán (SR) 91,67 (2), … v semifinále: 17. Matej Beňuš (SR) nepostúpil do finále

K1Ž – finále: 1. Stedanie Hornová (Tal.) 94,13 s (0), 2. Eva Terčeljová (Slovin.) 94,39 (0), 3. Viktorija Usová (Ukr.) 95,04 (2), 4. Corinna Kühnleová (Rak.) 95,08 (0), 5. Veronika Vojtová (ČR) 96,72 (0), 6. Martina Wegmanová (Hol.) 99,09 (2), … v semifinále 12. Jana DUKÁTOVÁ 105,45 (2), 28. Elena KALISKÁ (obe SR) 151,29 (52)

TV Pravda: Ďalší ročník atletického mítingu P-T-S priniesol množstvo zaujímavých okamihov. V tradičnej relácii Týždeň v športe vám ich ponúkame vo videozostrihu.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Svetový pohár vo vodnom slalome #Tacen