Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stolní tenisti bojujú o olympiádu. Balážová nemôže hrať v sukni

Ľubomír Pištej a Barbora Balážová zatiaľ úspešne bojujú o naplnenie svojho sna. Na Európskych hrách sa snažia o zisk miestenky na olympiádu do Tokia. Prvé dva zápasy mixu vyhrali slovenskí stolní tenisti suverénne 3:0 na sety a budú súperiť o medaily.

24.06.2019 17:41
Ľubomír Pištej a Barbora Balážová Foto: ,
Barbora Balážová a Ľubomír Pištej sú na turnaji nasadené jednotky.
debata

Pišteja prišli povzbudiť rodičia

„Som rada, že sme zvládli aj zápas so španielskym párom. Bola som oveľa nervóznejšia ako v osemfinále. Zatiaľ však nekončíme. Chceme ísť ďalej a vyhrať zvyšné dva zápasy,“ tvrdí Balážová.

V doterajšom priebehu turnaja potvrdili svoju kvalitu. Sú nasadené jednotky a sami od seba očakávajú veľa, ale v semifinále sa proti nim postaví veľmi silná nemecká dvojica Patrick Franziska, Petrissa Soljová.

„Sú najlepší v Európe. No ak chceme ísť na olympiádu, musíme ich zdolať. Zatiaľ hráme dobre, sebavedomie nám nechýba. Oba duely sme vyhrali 3:0, veľa takých jednoznačných zápasov nebolo. Stále sú však pred nami dva kroky,“ naznačuje Pištej.

„Všetci vedia, o čo sa hrá, miestenka je len jedna. Vidieť, že všetky baby sú nervózne,“ pritakáva Balážová.

Slovenských fanúšikov zatiaľ v Bielorusku veľa nie je, ale stolní tenisti sa mohli spoľahnúť na podporu malej skupinky.

„Prišli moji rodičia a krstná. Ostatných nepoznám, tí sa asi len pridali. Manželka im pomohla vybaviť veci pred cestou. Na to, že nevedia jazyk, sa tu pohybujú bez problémov. Som rád, že sa o nich nemusím starať,“ usmeje sa Pištej.

Balážová nemôže hrať v sukni

Štvrťfinalisti tohtoročných majstrovstiev sveta v Budapešti vynikajú pri stoloch nielen dobrou hrou, ale aj nevšedným, málo atraktívnym oblečením. Nastupujú v sivých šortkách a čierno-sivých tričkách.

„Máme problém sa zladiť, keďže treba mať rovnaké dresy. Naša ženská a mužská kolekcia sa však výrazne líši, zhodujú sa nám len tieto farby. Radšej by sme zvolili modrú a červenú, ale v dámskej kolekcii je namiesto červenej ružová,“ vysvetľuje Balážová.

Pištej potvrdí, že oveľa radšej by nastupovali vo „svojich“ dresoch.

„Nedostávame žiadne špeciálne trikolóry, ale len tradičné kolekcie, ktoré sú dostupné aj verejnosti. Bolo by oveľa krajšie mať na tričkách veľký znak, prípadne aspoň malý, decentný slovenský detail,“ tvrdí.

Balážová kvôli zvolenej farebnej kombinácii nemôže hrať v sukni.

„Šortky mi trochu robia problém,“ zasmeje sa. „Tričko ešte ujde, ale kvôli Ľubovi sa musím prispôsobiť. V iných šortkách hrať nechcel a ja nemám v tejto farbe sukňu. Ale už som si za to obdobie, čo spolu hrávame, zvykla,“ doplní.

TV Pravda: Ďalší ročník atletického mítingu P-T-S priniesol množstvo zaujímavých okamihov. V tradičnej relácii Týždeň v športe vám ich ponúkame vo videozostrihu.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #stolný tenis #Barbora Balážová #Ľubomír Pištej #slovenskí stolní tenisti