Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Hry veľkých vzdialeností. Do voľby hostiteľa ZOH 2026 zostávajú hodiny

Medzinárodný olympijský výbor dnes večer vyberie hostiteľa zimných Hier v roku 2026. Členovia MOV sa budú rozhodovať medzi švédskou dvojicou Štokholm - Aare a talianskou kandidatúrou Milána a Cortiny d'Ampezzo.

24.06.2019 07:41
Aare Foto: ,
Uvidí lyžiarske disciplíny na ZOH 2026 švédske stredisko Aare?
debata

Voľba nemá jasného favorita a prezident MOV Thomas Bach sa starostlivo vyhýba odpovedi na otázku, kto je lepší.

Taliansko zásluhou Turína usporiadalo Hry pomerne nedávno, v roku 2006, vo Švédsku ešte zimné hry nikdy neboli. Štokholm sa usiloval o usporiadanie na rok 2022, ale nakoniec kandidatúru stiahol a Hry získal Peking.

Obaja kandidáti pripravujú Hry veľkých vzdialeností. Z Milána, ktoré bude centrom hokeja a krasokorčuľovania, je to do Cortiny d'Ampezzo viac ako 400 kilometrov.

Ďalšie kilometre čakajú športovcov i divákov do oblasti Bormia a Livigna, kde sa budú rozdávať niektoré medaily v alpskom lyžovaní a snoubordingu, alebo do biatlonového areálu v Anterselve. Len o niečo bližšie je centrum klasického lyžovania vo Val di Fiemme. Záverečný ceremoniál je naplánovaný vo Verone.

Švédi chystajú štyri areály, jeden z nich bude dokonca v zahraničí. Absenciu dráhy pre boby a sane vyriešili zaradením lotyšského strediska Sigulda. Z hál v Štokholme je to na mostíky vo Falune 230 kilometrov a na zjazdovky v Aare 660 kilometrov, ktoré pri pozemnom presune zaberú viac ako sedem hodín.

TV Pravda: Miroslav Šatan oznámil, že sa bude uchádzať o pozíciu šéfa SZĽH. Popri tom naznačil aj svoje plány

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Štokholm #Cortina d'Ampezzo #ZOH 2026