Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hry veľkých vzdialeností. Do voľby hostiteľa ZOH 2026 zostávajú hodiny

Medzinárodný olympijský výbor dnes večer vyberie hostiteľa zimných Hier v roku 2026. Členovia MOV sa budú rozhodovať medzi švédskou dvojicou Štokholm - Aare a talianskou kandidatúrou Milána a Cortiny d'Ampezzo.

24.06.2019 07:41
Aare Foto: ,
Uvidí lyžiarske disciplíny na ZOH 2026 švédske stredisko Aare?
debata

Voľba nemá jasného favorita a prezident MOV Thomas Bach sa starostlivo vyhýba odpovedi na otázku, kto je lepší.

Taliansko zásluhou Turína usporiadalo Hry pomerne nedávno, v roku 2006, vo Švédsku ešte zimné hry nikdy neboli. Štokholm sa usiloval o usporiadanie na rok 2022, ale nakoniec kandidatúru stiahol a Hry získal Peking.

Obaja kandidáti pripravujú Hry veľkých vzdialeností. Z Milána, ktoré bude centrom hokeja a krasokorčuľovania, je to do Cortiny d'Ampezzo viac ako 400 kilometrov.

Ďalšie kilometre čakajú športovcov i divákov do oblasti Bormia a Livigna, kde sa budú rozdávať niektoré medaily v alpskom lyžovaní a snoubordingu, alebo do biatlonového areálu v Anterselve. Len o niečo bližšie je centrum klasického lyžovania vo Val di Fiemme. Záverečný ceremoniál je naplánovaný vo Verone.

Švédi chystajú štyri areály, jeden z nich bude dokonca v zahraničí. Absenciu dráhy pre boby a sane vyriešili zaradením lotyšského strediska Sigulda. Z hál v Štokholme je to na mostíky vo Falune 230 kilometrov a na zjazdovky v Aare 660 kilometrov, ktoré pri pozemnom presune zaberú viac ako sedem hodín.

TV Pravda: Miroslav Šatan oznámil, že sa bude uchádzať o pozíciu šéfa SZĽH. Popri tom naznačil aj svoje plány

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Štokholm #Cortina d'Ampezzo #ZOH 2026