Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Historický triumf. Málek ako prvý Slovák vyhral preteky SP v K1

Slovenský kajakár Andrej Málek triumfoval v rámci 2. kola Svetového pohára v nedeľňajšom finále K1.

23.06.2019 14:24
Andrej Málek Foto: ,
Andrej Málek.
debata (1)

V čunovskom kanáli predviedol čistú jazdu a zvíťazil o 0,12 sekundy pred Poliakom Michalom Pasiutom. Tretí skončil Francúz Boris Neveu (+1,59 s), piaty v 10-člennom finále bol ďalší Slovák Martin Halčin (+3,24).

Málek dosiahol hneď dva úspechy. Nielen, že vylepšil svoje doterajšie maximum (bronz z ME 2015), ale pre Slovensko vybojoval prvé víťazstvo v K1 mužov v histórii.

„Vnímam to najmä zo svojho pohľadu, som rád, že mi sadla jazda tak ako mala a vyšlo to. Dúfam, že ma to naštartuje a v ďalších pretekoch budem sebavedomejší,“ povedal Málek.

Jeho kolega Halčin mal pódium na dosah, na prvom medzičase mal náskok, na dvanástej bránke však dostal penalizáciu, ktorá ho v konečnom zúčtovaní stála najlepšiu trojku.

„Trošku ma mrzí ťuk, mohlo to byť lepšie. Ak by mi však niekto povedal pred pretekmi, ako to dopadne, bol by som rád. Veľmi ma teší, že sa to podarilo aspoň Andrejovi. Stalo sa iba druhýkrát v histórii, že sme boli dvaja kajakári vo finále. Je to poďakovanie divákom a Andrejovo víťazstvo je fantázia,“ tešil sa z úspechu Slovenska Halčin.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Čunovo #vodný slalom #andrej málek