Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kráľ cigánov si podmanil Prahu. Som viac sexy ako predtým, zabával Fury

Druhú kariéru, ktorú si chce viac užívať, prežíva bývalý boxerský majster sveta v ťažkej váhe Tyson Fury. Brit priletel na deň do Česka, aby sa podobne ako vlani Mike Tyson podelil s fanúšikmi o svoj životný príbeh.

21.06.2019 08:09
debata (2)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

VEĽKÝ ČLOVEK A DO TOHO EŠTE AJ MÔJ SPLŇ SA SENIL!!! @gypsyking101 @huaweimobileczsk #prekonajlimityfotografie #huawei #withhuawei

Príspevok, ktorý zdieľa Attila Vegh (@veghattila),

„Pred piatimi rokmi som bol veľmi, veľmi sexy a teraz som ešte viac. Vyzerám dobre a dobre hovorím. Mám charizmu,“ hovoril o sebe tridsaťročný Fury na stretnutí s médiami, keď odpovedal na otázku, aký bol v dobe svojej najväčšej slávy a teraz.

Fury v novembri 2015 ukončil dlhoročnú nadvládu Ukrajinca Vladimira Klička a stal sa majstrom sveta organizácií WBA, IBF, WBO a IBO. Potom ale s boxom skončil a o všetky tituly prišiel.

Do ringu sa vrátil vlani po 31 mesiacoch, počas ktorých bojoval s psychickými ťažkosťami a nadváhou. V nedeľu urobil v súboji doteraz nezdolaných profesionálnych boxerov krátky proces s Nemcom Tomom Schwarzom.

„Toto je moja druhá kariéra,“ nazýva svoj úspešný návrat. „Predtým som to bral ako biznis, trhal sa o opasky, teraz si to chcem viac užívať,“ uviedol.

Dostať sa znovu do formy nebolo pre Furyho ľahké. Od roku 2016 bol na dva roky suspendovaný za doping a počas nútenej pauzy sa liečil z psychických problémov a zo závislosti na liekoch a drogách.

„Vrátil som sa z temných miest,“ povedal v Prahe, ale viac to nešpecifikoval. „Bola to veľká výzva, tá najťažšia v živote, pretože proti mne nestál súper v ringu, ale bojoval som sám so sebou,“ vyznal sa Fury.

Čierne obdobie má evidentne za sebou a svojím príbehom chce inšpirovať. A pred sebou má výzvu. Myslí na odvetu s Deontayom Wilderom. Vlani v decembri skončil ich zápas v Los Angeles remízou, po ktorej Američan zostal šampiónom.

Už majú podpísanú zmluvu a Fury v Prahe potvrdil dohady, že by sa malo boxovať začiatkom budúceho roka. „Áno, ale nesmiem o podmienkach hovoriť. Kontrakt má päťsto strán a sú to väčšinou Wilderove požiadavky,“ smial sa Fury a vedel, ako by mal tentoraz zápas dopadnúť. „Jeden alebo druhý musíme vyhrať KO.“

Fury v Prahe stihol zjesť bravčové koleno, zalial ho plzenským pivom, prešiel si Pražský hrad a videl orloj. Ďalší súboj má v pláne 5. októbra, ale súper nie je oficiálne potvrdený. Špekuluje sa, že ním bude Američan Jarrell Miller.

Tak alebo tak, Fury sa na neho bude pripravovať inšpirovaný manželkou Paris. „A odpočinkom s rodinou a piatimi deťmi. To je najlepší relax,“ vyhlásil.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #box #Tyson Fury #MMA #Attila Végh