Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyhoretý Végh? Musí zapracovať na tvrdosti, radia mu experti

Nečakaným výsledkom sa skončil hlavný súboj večera na podujatí Oktagon 12 v Bratislave.

12.06.2019 15:00
Oktagon 12 MMA Végh Foto:
Attila Végh (v strede) a jeho tím po prehre s Američanom Virgilom Zwickerom na podujatí Oktagon 12.
debata

Domáci favorit a miláčik tribún Attila Végh nestačil na amerického veterána Virgila Zwickera, ktorý mu uštedril knokaut už v prvom kole.

Pre Végha, šampióna organizácie Bellator z roku 2014, bol súboj s Zwickerom generálkou na novembrový duel proti Čechovi Karlosovi „Terminátorovi“ Vémolovi. Dlhoočakávaný zápas dvoch najvýznamnejších postáv československého MMA je označovaný aj ako „súboj storočia“.

Český Blesk sa v ankete popýtal expertov a zápasníkov MMA, čo by Véghovi odporučili po prehre s Zwickerom a pred duelom s Vémolom.

„Attila musí zapracovať na tvrdosti. A to vo všetkých smeroch. To je podľa mňa jeho najväčšia slabina. Techniku a skúseností má. Musí byť jednoducho tvrdý, musí šliapať a makať,“ odporučil Slovákovi šampión japonskej organizácie Rizin Jiří „Denisa“ Procházka.

Podobného názoru je aj tréner bojových športov Petr Ondruš:

„Myslím, že Attila by sa mal len naladiť v hlave, technicky na to má stopercentne. Prišiel mi trochu vyhoretý a v tomto stave na Karlosa určite nemá. V opačnom prípade by mohol vyhrať.“

Oktagon 12 v Bratislave Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Oktagon 12 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu

Podľa trénera MMA Daniela Bartáka by Véghovi teraz pomohla pauza.

„Attila je veľmi skúsený bojovník, určite sám dobre vie, ako sa na zápas s Vémolou pripraviť. Vie, že s ním to bude úplne o niečom inom ako s Zwickerom. Keby som ho mal v tíme, tak mu poviem, aby si dal teraz pauzu, zápas s Virgilom hodil za hlavu a snažil sa psychicky naladiť na Vémolu. V tréningoch by som sa zameral na vzdialenosť a pohyb,“ uvažoval Barták.

Svoj názor pridal aj tréner bojových športov Marek Lončák:

„Je ťažké niečo radiť bývalému šampiónovi. Attila sa ním stal, pretože bol v tom čase v najlepšej forme. Tam niekde by som začal, pretože mal dlhú rekonvalescenciu po zranení. Jeho bojový prejav nemá ešte poriadny ‚drive‘, takú tú zdravú agresiu. Myslím, že zápas s Zwickerom bol pre neho pred súbojom s Vémolom dobrý na to, aby reálne zistil, kde je jeho momentálna forma.“

Súboj Attila Végh vs. Karlos Vémola sa uskutoční 9. novembra v pražskej O2 aréne v rámci podujatia Oktagon 15.

TV Pravda: S profesionálnym zápasníkom miešaných bojových umení (MMA) Ivanom Buchingerom sme sa v relácii Týždeň športe porozprávali o ďalších plánoch, rastúcej popularite MMA na Slovensku, ale aj o jeho súboji s írskou hviezdou Conorom McGregorom.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Oktagon #Karlos Vémola #Attila Végh