Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvý Slovák v UFC? Klein si vypýtal pozvánku parádnym knokautom

Športovou udalosťou víkendu v Bratislave bol galavečer MMA Oktagon 12. Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu sa tiesnilo viac ako 10 000 divákov, ktorí videli skvele obsadený turnaj s viacerými výbornými výkonmi a nečakanými výsledkami.

10.06.2019 11:15
Ľudovít Klein MMA Oktagon Foto:
Ľudovít Klein oslavuje svoj triumf na podujatí Oktagon 12.
debata

Lákadlom boli súboje na hlavnej karte, ale špičkový šport priniesli aj predzápasy. Slovenskí fanúšikovia sa tešili najmä na Ľudovíta „Lajoša“ Kleina, ktorý je považovaný za najväčší talent MMA pod Tatrami.

Dvadsaťštyriročný člen trnavského Spartakus Fight Gym čelil Willianovi Limovi. Nebezpečný Brazílčan sa hrdil profesionálnou bilanciou 14–1, ale proti Slovákovi nemal šancu.

Klein od úvodu dominoval a v polovici prvého kola predviedol chirurgicky presnú kombináciu predná-zadná, ktorou poslal Limu k zemi.

Oktagon 12 v Bratislave Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Oktagon 12 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu

Víťaz si vylepšil bilanciu na 14–2 a čoraz hlasnejšie sa hovorí, že už prerástol kvalitu československých organizácií (pred Oktagonom pôsobil v XFN), ako aj o vážnom záujme zámorskej UFC.

„S Oktagonom mám podpísanú zmluvu na štyri zápasy. Kedy zavolá UFC? Netuším, ale verím, že som k tomu blízko,“ vravel Klein. Originálne zápasí v pérovej váhe (do 65,8 kg), ale na duel proti Limovi sa predstavil o kategóriu vyššie (do 71 kg).

VIDEO: Knokaut v podaní Ľudovíta Kleina v čase 10:10 min

„Sme radi, že môžeme sledovať jeho progres tu v Oktagone a že práve cez naše turnaje môže dostať atraktívnu ponuku. Zaslúži si ju, veď potvrdil to aj dnes, keď skvelým spôsobom zdolal veľmi kvalitného súpera“ zdôraznil promotér Oktagonu Pavol Neruda.

Jeho kolega Ondřej Novotný doplnil, že UFC pozorne sleduje dianie v Oktagone. Okrem Kleina má veľké šance na prienik do zámoria aj uzbecko-český bojovník Machmud Muradov.

„Vedia o nás. Je to ďalšia výzva – popasovať sa s veľkými menami v tomto biznise. Nemáme s nimi priateľské vzťahy, je to čisto konkurenčné. Samozrejme, existuje možnosť, že UFC sa ozve a Lajoša už u nás neuvidíme. Nechajme sa prekvapiť,“ dodal Novotný.

TV Pravda: S profesionálnym zápasníkom miešaných bojových umení (MMA) Ivanom Buchingerom sme sa v relácii Týždeň športe porozprávali o ďalších plánoch, rastúcej popularite MMA na Slovensku, ale aj o jeho súboji s írskou hviezdou Conorom McGregorom.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Attila Végh #Oktagon 12 #Ľudovít Klein