Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bola to len náhoda? Stále som šampión, tvrdí Joshua pred odvetou s Ruizom

Bolo to jedno z najväčších prekvapení v histórii ťažkej váhy. Dovtedy nezdolaný Brit Anthony Joshua padol na podlahu ringu štyrikrát a prišiel o tituly organizácií IBF, WBO a WBA. Napriek prehre s Mexičanom Andym Ruizom Jr. naďalej tvrdí, že šampión je on.

05.06.2019 08:51
debata
Ruiz šokujúco zdolal Joshuu Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Andy Ruiz Jr. a jeho presná ľavačka na bradu...
Joshua podľahol v nedeľu nadránom v newyorskom Madison Square Garden po štvrtom počítaní v siedmom kole. Otrasený sotva stál na nohách, rozhodca ukončil stretnutie technickým KO. Rozprávková cesta Ruiza k titulu pripomína úvod filmovej ságy Rocky.

Ruiz dostane príležitosť dokázať, že skalp šampióna nebol dielom náhody. Napokon, na výber príliš nemá.

Zmluva o zápase s Joshuom totiž obsahovala klauzulu, že v prípade triumfu Ruiza má už bývalý šampión prednostné právo na odvetu.

„Po stretnutí s Joshuom, jeho trénerom a manažmentom v New Yorku sme v utorok aktivovali klauzulu, ktorá Joshuovi garantuje odvetu s Ruizom,“ napísal Joshuov promotér Eddie Hearn na twittri s dôvetkom: „Zápas sa uskutoční v novembri alebo decembri. Dejisko oznámime čoskoro.“

Pre Joshuu bol zápas s Ruizom prvým v profesionálnej kariére, ktorý sa uskutočnil mimo britskej pôdy. Zámerom bolo vydobyť si slávu v aréne, kde víťazili legendy Muhammad Ali či Joe Frazier. Skončilo sa to však fiaskom.

Joshua má naďalej záujem porovnávať sa s najlepšími Wilderom či Furym, no najprv chce dokázať, že víťazstvo Ruiza bola náhoda.

„Odveta s Ruizom je teraz na prvom mieste. Stále som šampión a potvrdím to tým, že získam tituly späť,“ povedal Joshua pre BBC.

Podľa Hearna je triumf Joshuu nad Ruizom povinnosťou, inak mu „nezostanú žiadne možnosti“.

Zápas by sa mal konať vo waleskom Cardiffe, kde štadión má kapacitu 80-tisíc sedadiel a má i zaťahovaciu strechu. Vylúčené však nie je ani dejisko mimo Veľkej Británie.

TV Pravda: S profesionálnym zápasníkom miešaných bojových umení (MMA) Ivanom Buchingerom sme sa v relácii Týždeň športe porozprávali o ďalších plánoch, rastúcej popularite MMA na Slovensku, ale aj o jeho súboji s írskou hviezdou Conorom McGregorom.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Anthony Joshua #Andy Ruiz Jr. #odveta