Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

VIDEO: Wilderova obávaná pravačka úradovala. Titul obhájil za necelé 3 minúty

Americký boxer Deontay Wilder obhájil v New Yorku titul majstra sveta ťažkej váhy organizácie WBC. Svojho krajana Dominica Breazeala poslal k zemi hneď v prvom kole.

19.05.2019 07:00
Deontay Wilder,  Dominic Breazele Foto: ,
Deontay Wilder posiela k zemi Dominica Breazeala v newyorskom dueli o titul profesionálneho majstra sveta ťažkej váhy organizácie WBC.
debata

Pripísal si tak 41. víťazstvo v profesionálnom ringu a štyridsiatykrát uštedril súperovi k.o.

Vyzývateľ Breazeale doteraz prehral jediný zápas, pred tromi rokmi ho knokautoval Brit Anthony Joshua, ktorý je vlastníkom ďalších troch majstrovských opaskov a boxerský svet netrpezlivo očakáva jeho súboj s Wilderom.

Ten sa tentoraz v ringu veľmi nezdržal. Hneď v úvode súpera tvrdo zasiahol a ďalší úder jeho obávanej pravačky znamenal ukončenie zápasu hneď v prvom kole. V tej dobe uplynuli z dvanástich kôl len dve minúty a sedemnásť sekúnd.

Tridsaťtriročný Wilder, ktorý vstúpil do ringu o šesť kilogramov ťažší ako pri decembrovej remíze s Tysonom Furym, je majstrom WBC už od januára 2015. Opasok obhájil už po deviaty raz, ale ešte nikdy to nemal také jednoduché.

Trinásťtisíc divákov v brooklynskej hale si veľa boxu neužilo. Breazeale považoval ukončenie zápasu za predčasné, ale nakoniec pripustil, že bolo správne. „Počul som rozhodcu, ako počíta sedem a osem a to už som stál na nohách. V ďalších kolách to mohlo byť lepšie. Ale rozhodca robí svoju prácu a chráni nás, aby sme mohli ísť do ďalších zápasov,“ povedal po prehre a sľúbil, že sa do boja o titul vráti.

Deontay Wilder s majstrovským opaskom... Foto: Reuters, Sarah Stier
Deontay Wilder Deontay Wilder s majstrovským opaskom organizácie WBC.

Wilder si bol od začiatku istý víťazstvom. „Hneď po mojom prvom zásahu spomalil. Zmenila sa reč jeho tela. Po toľkých zápasoch v ringu to už človek spozná,“ povedal po zápase.

Obaja boxeri cez týždeň pred zápasom nešetrili ostrými slovami na adresu súpera, ale po krátkom boji sa priateľsky objali.

„Povedali sme si rôzne veci, to k boxu patrí. Ale v ringu je to všetko preč. Bojujete a potom môžete súpera objať a pobozkať. Prial by som si, aby to takto bolo v celom svete,“ povedal Wilder.

TV Pravda: S profesionálnym zápasníkom miešaných bojových umení (MMA) Ivanom Buchingerom sme sa v relácii Týždeň športe porozprávali o ďalších plánoch, rastúcej popularite MMA na Slovensku, ale aj o jeho súboji s írskou hviezdou Conorom McGregorom.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #wbc #Deontay Wilder #Dominic Breazeale