Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zápas storočia. Végh a Vémola poznajú termín

Slovák Attila Végh a Čech Karlos Vémola si zmerajú sily na galavečere zmiešaných bojových umení Oktagon 15, ktorý sa uskutoční 9. novembra v pražskej O2 aréne.

16.05.2019 20:55
Attila Végh, Karlos Vémola Foto:
Slovák Attila Végh a Čech Karlos Vémola si to rozdajú v novembri.
debata

Pôjde o stretnutie dvoch najznámejších bojovníkov v oboch krajinách, ktorí sa presadili aj v popredných svetových organizáciách.

Tridsaťtriročný Végh je bývalý šampión Bellatoru. "Karel Vémola je pre mňa človek, ktorý spopularizoval MMA na našej scéne. Je silný a tvrdý bojovník, ku ktorému mám rešpekt, ale vyhrám samozrejme ja, bude to potvrdenie všetkého, čo som v kariére dokázal.

Je to najväčšia udalosť, ktorá kedy v našom odvetví bola a verím, že do toho dáme všetko – fanúšikovia, promotér a samozrejme aj my bojovníci," vyhlásil Végh, ktorý má bilanciu 32 víťazstiev, 8 prehier a 2 remízy.

Jeho rovesník Vémola má na konte 26 úspechov a 5 prehier, ako prvý Čech sa dostal do najprestížnejšej organizácie UFC: "O tomto zápase som nikdy nepremýšľal, ale zrejme to k nemu smerovalo.

On je najväčší slovenský bojovník, ja som najlepší český, naša životná cesta sa vyvíjala podobne a na konci tej cesty bude iba jeden víťaz. Pre mňa je to nielen súboj storočia, ale životný súboj, do ktorého dám všetko. Pretože byť kráľom Česka a Slovenska pre mňa znamená všetko."

Végh s Vémolom figurujú v poloťažkej hmotnostnej kategórii (do 93 kilogramov), ich súboj je všeobecne považovaný za najvýznamnejší, ktorý sa v súčasnosti dal dohodnúť na domácej scéne.

„Dá sa počítať s enormným záujmom o lístky. Fanúšikovia, ktorí si tento zápas želali, sa môžu tešiť na skvelú šou, ako už je pri Oktagone zvyk. Produkcia aj bojovníci do toho dajú všetko. Zápas storočia tomu nehovoríme náhodou,“ uviedol promotér Ondřej Novotný.

TV Pravda: S profesionálnym zápasníkom miešaných bojových umení (MMA) Ivanom Buchingerom sme sa v relácii Týždeň športe porozprávali o ďalších plánoch, rastúcej popularite MMA na Slovensku, ale aj o jeho súboji s írskou hviezdou Conorom McGregorom.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Oktagon #Karlos Vémola #Attila Végh