Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

České hokejové šialenstvo. Na parahokej chodilo 9000 divákov

Českí parahokejisti prehrali v stretnutí o 3. miesto na domácich majstrovstvách sveta v Ostrave s Južnou Kóreou 1:4 a medaila im opäť unikla.

04.05.2019 17:35
debata

Zverenci trénera Jiřího Brezy pri šiestej účasti na jubilejnom desiatom šampionáte vyrovnali štvrtým miestom najlepší výsledok z rokov 2012 a 2013.

Kórejci sa dostali do vedenia v 11. minúte, keď po prihrávke I Čong-kjonga zakončil do odkrytej bránky Čung Sung-Hwan. V čase 19:06 zvýšil na 2:0 I-Ču Sung, ktorý išiel sám na českého gólmana Michala Vápenku, prehodil si puk pod sánkami z pravej ruky na ľavú a úspešne zakončil.

Po šanciach na oboch stranách sa dočkali gólu aj domáci v 24. minúte. Puk sa odrazil ku Zdeňkovi Krupicovi, ktorý prekonal I Če-unga. V presilovej hre mohol vyrovnať Zdeněk Hábl, ale trafil len hornú žrď.

Česi pri tlaku nedokázali prekonať kórejského gólmana. Hoci svoj tím držal aj Vápenka, pri úniku troch Kórejcov na dorážku Čung Sung-Hwan už nestačil. Výhru ešte poistil I Čong-kjong.

Zápasy domáceho tímu prilákali do ostravskej arény tisícky ľudí. „Je to určite jeden z míľnikov parašportu všeobecne. Pred šampionátom nám hovorili, že budeme radi, keď príde tisíc, dvetisíc ľudí. Samozrejme, že aj pre nás je to mnohonásobne nad očakávania a sme nadšení,“ povedal riaditeľ šampionátu Jiří Šindler.

debata chyba