Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Musuľbes si prevzal striebro z Pekingu: O 10 rokov budem mať možno zlato

Niekdajší slovenský reprezentant v zápasení David Musuľbes si v piatok predpoludním v Bratislave prevzal striebornú medailu z OH 2008 v Pekingu.

26.04.2019 12:49
David Musuľbes, Danka Barteková Foto: ,
Bvalý slovenský reprezentant v zápasení David Musuľbes si preberá dodatočne udelenú striebornú medailu z OH 2008 v Pekingu z rúk členky MOV Danky Bartekovej.
debata

Už 46-ročný rodák z ruského Vladikavkazu pôvodne získal bronz, no po pozitívnom dopingovom náleze víťaza pekinskej voľnoštýliarskej súťaže do 120 kg Uzbeka Artura Tajmazova z roku 2017 sa posunul o jednu priečku nahor. Musuľbes ešte ako reprezentant Ruska získal aj zlato na OH 2000 v Sydney v hmotnostnej kategórií do 130 kg.

„Mám síce striebro namiesto bronzu, ale ja som šiel do Pekingu pre titul olympijského šampióna. Z tohto pohľadu pre mňa teda nejde o veľkú zmenu. To, že mám napokon striebornú medailu, som prijal s pokojom. Po desiatich rokoch od Pekingu som poskočil z bronzu na striebro, možno o ďalších desať rokov budem mať zlato,“ povedal Musuľbes.

Pekinskú bronzovú medailu Musuľbes odovzdal už skôr, striebro si prevzal až teraz od členky Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Danky Bartekovej a prezidenta Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Antona Siekela.

Barteková cenný kov dostala od prezidenta MOV Thomasa Bacha ešte začiatkom apríla. Musuľbesovi odovzdali medailu v piatok počas 56. valného zhromaždenia SOŠV.

debata chyba
Viac na túto tému: #OH 2008 #David Musuľbes