Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Blamáž kráľa. Vyčerpaný O'Sullivan sa lúči už v úvode MS, zdolal ho amatér

Päťnásobný majster sveta v snookri a líder renkingu Ronnie O'Sullivan sa postaral o jedno z najväčších prekvapení v histórii tohto športu.

23.04.2019 14:31 , aktualizované: 15:16
Ronnie O'Sullivan Foto: ,
Ronnie O'Sullivan.
debata

V utorok totiž na MS v Sheffielde nestačil už v prvom kole na Jamesa Cahilla, amatéra, ktorý ani nefiguruje vo svetovom rebríčku.

O'Sullivan prehrával v pondelok v divadle Crucible na konci prvého dňa 4:5. V utorkovom pokračovaní nedokázal odvrátiť blamáž a so šampionátom sa rozlúčil po prehre 8:10.

„Vždy som si veril a vravel si, že raz môžem zdolať kohokoľvek. Chcem ešte ukázať, čo je vo mne,“ tešil sa Cahill. Dvadsaťtriročný hráč sa do hlavného turnaja prebojoval ako vôbec prvý neprofesionál v histórii. V 2. kole ho čaká Stephen Maguire zo Škótska.

O'Sullivan neprešiel cez 1. kolo svetového šampionátu prvýkrát od roku 2003. Neskrýval sklamanie a naznačil, že ho trápilo zdravie. „Už niekoľko týždňov sa necítim dobre. Snažím sa zostať hore, ale je to boj. Počas uplynulých nocí som nespal dobre, nemal som energiu. Všetky moje končatiny sú ťažké, som úplne vyčerpaný,“ povedal O'Sullivan.

„Na takýto šampionát je potrebné prísť v dobrej fyzickej aj mentálnej forme, pripravený na 100 percent. Snažil som sa urobiť maximum, čo sa dalo, aby som prešiel týmto zápasom a potom získal čas na zlepšenie. To sa však nepodarilo,“ dodal.

Pochválil aj súpera: „Dostal sa sem a hral brilantne. V zápase čelil ťažkým situáciám, no zvládol ich. Má môj rešpekt.“

TV Pravda: S kamerou sme sa v pravidelnej rubrike Týždeň v športe vybrali za slávnym slovenským futbalovým klubom – Inter Bratislava. Chcete vedieť, kde dnes pôsobí? Pozrite si našu videoreportáž.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #snooker #Ronnie O'Sullivan #James Cahill