Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súper Joshuu nedostal licenciu. Proti komu bude šampión obhajovať?

Boxerský zápas o majstrovské pásy organizácií WBA, WBO a IBF v superťažkej váhe medzi Britom Anthonym Joshuom a Američanom Jarellom Millerom, ktorý je naplánovaný na 1. júna v New Yorku, je v ohrození.

18.04.2019 17:06
Anthony Joshua Foto: ,
Britský boxer Anthony Joshua čaká na svojho júnového súpera.
debata

Dôvodom je Millerov pozitívny dopingový nález na zakázanú látku GW1516 zvyšujúcu vytrvalosť, na základe čoho mu Športová komisia štátu New York (NYSAC) odmietla udeliť boxerskú licenciu.

Látku v jeho vzorke z 20. marca našla Dobrovoľná antidopingová asociácia (VADA). „Komisia zamietla žiadosť Jarrella Millera o vydanie boxerskej licencie pre užitie zakázanej látky. V tejto chvíli nebudeme prípad ďalej komentovať,“ citovala agentúra AFP z vyhlásenia NYSAC. Millera pozitívne testovali už v roku 2014 na metylhexaneamín, vtedy dostal trest na deväť mesiacov.

Tridsaťročný Miller zatiaľ medzi profesionálmi neprehral. Z 24 duelov vyhral 23 (z toho 20 ukončil pred limitom), jeden sa skončil nerozhodne. Ak vzorka B doping nepotvrdí, môže znovu požiadať o licenciu.

Joshuov promotér Eddie Hearn potvrdil, že hľadajú alternatívneho súpera: „Môže ním byť ktokoľvek. Existujú však mená, ktoré by boli pre našich partnerov zaujímavejšie ako iné. Je našou prácou nájsť čo najvhodnejšieho protivníka.“

Joshua by mal boxovať podľa plánu, teda 1. júna.

debata chyba
Viac na túto tému: #Anthony Joshua #Jarell Miller