Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hanba XFN. Z hviezdneho súboja nič nebude, Muradov ho zrušil

Česká organizácia zmiešaných bojových umení XFN má naďalej finančné problémy. Neplatí zápasníkov a nedodržiava vopred dohodnuté podmienky. A tí húfne odchádzajú.

16.04.2019 12:53
debata

Po Karlosovi Vémolovi, ktorý zamieril do konkurenčného Oktagonu, skončil v XFN aj ďalší elitný bojovník Machmud Muradov.

Uzbek mal byť hlavnou hviezdou júnového galavečera v pražskej O2 Aréne, kde mal nastúpiť na titulový zápas proti domácemu Patrikovi Kinclovi.

„XFN nesplnilo podmienky, na ktorých sme sa dohodli. Celá situácia ma mrzí, ale je to moja práca, ktorá ma živí, a určité pravidlá sa musia dodržiavať,“ napísal Muradov na sociálnych sieťach.

Tou podmienkou bolo vyplatenie peňazí za zápas vopred, keďže finančné problémy XFN sú známe už dlhší čas. Hovorilo sa o sume milión českých korún (cca 40 000 eur).

Muradov si stanovil dátum 15. apríla, s čím XFN najskôr súhlasila, ale termín napokon nedodržala. Uzbek zároveň oznámil koniec v XFN a odchod do inej organizácie. Čoraz viac sa spomínajú jeho ambície pokúsiť sa preraziť v zámorskej UFC.

„Od dnešného dňa som voľný fighter a čoskoro vám dám vedieť, v akej organizácii a kde budem pokračovať,“ odkázal fanúšikom.

TV Pravda: S hviezdou zmiešaných bojových umení (MMA) Ivanom Buchingerom, šampiónom ruskej organizácie M-1 či českej XFN, sme sa v relácii Týždeň športe rozprávali o jeho ďalších plánoch, rastúcej popularite MMA na Slovensku, ale aj o jeho súboji s írskou hviezdou Conorom McGregorom.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Karlos Vémola #XFN #Machmud Muradov