Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fantastická šou v UFC. Poirier a Adesanya vybojovali majstrovské opasky

Veľkolepú šou videli diváci na galavečeri miešaných bojových umení organizácie UFC v americkej Atlante. Na podujatí s názvom UFC 236 sa bojovalo hneď o titul v strednej (do 84 kg) a ľahkej váhovej kategórii (do 66 kg).

14.04.2019 09:40
UFC 236 Mixed Martial Arts Foto: ,
Max Holloway (vpravo) a jeho presný úder v súboji proti Dustinovi Poirierovi.
debata

V hlavnom zápase večera vypísanom na 5 kôl Dustin Poirier jednomyseľným verdiktom vybodoval Maxa Hollowaya. Poirier do zápasu vstúpil aktívnejšie, počas celého úvodného kola zasypával Hollowaya presnými kombináciami v postoji.

Dominancia 30-ročného rodáka z Louisiany pokračovala v druhom kole, no Holloway však aj napriek niekoľkým komplikáciám vydržal. Od 3. kola sa zápas prelínal zo strany na stranu, čo diváci ocenili búrlivým potleskom.

Záverečná „prestrelka“ ukončenie nepriniesla, a tak rozhodcovia udelili titul Poirierovi, ktorý si výhrou upravil bilanciu na 25 výhier (12 pred časovým limitom) a 5 prehier.

UFC 236 v Atlante Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Dustin Poirier (vpravo) a jeho presný zásah na...

„Cítim sa, akoby sa mi to všetko len snívalo. Zvíťazil som nad jedným z najlepších zápasníkov na svete. Keď chcete byť najlepší, musíte zdolať najlepších. Vybojoval som si to, pás je môj,“ uviedol Poirier v pozápasovom rozhovore.

V hlavnom predzápase večera sa šampiónom strednej váhovej kategórie stal Israel Adesanya. Dvadsaťdeväťročný Nigérijčan v 5-kolovom dueli vybodoval Kelvina Gastelluma. O víťazstve rozhodol najmä záver piateho kola.

V dovtedy tesnom boji sa Gastellum priblížil vyššiemu protivníkovi, ktorý ho následne kombináciami tvrdých úderov niekoľkokrát položil. Gastellum však aj napriek drvivému záverečnému tlaku Adesanyu „prežil“ do konca kola.

Adesanya v doterajšom priebehu kariéry ešte neprehral. Zvíťazil v 17-tich zápasoch, v ktorých 13 ukončil pred časovým limitom.

„Bol som pripravený na vojnu, hovoril som to. Po 4. kole som nerozmýšľal nad rozhodnutím rozhodcov, potreboval som len jedno ďalšie kolo,“ sebavedomo uviedol nový šampión, ktorého citoval portál ESPN.

UFC 236 v Atlante – hlavná karta

  • Dustin Poirier – Max Holloway (Poirier/5 kôl, na body)
  • Israel Adesanya – Kelvin Gastellum (Adesanya/5 kôl, na body)
  • Khalil Rountree Jr. – Eryk Anders (Rountree Jr./3 kolá, na body)
  • Dwight Grant – Alan Jouban (Grant/3 kolá, na body)
  • Nikita Krylov – Ovince Saint Preux (Krylov/2 kolo, technika rear naked choke)

TV Pravda: S hviezdou zmiešaných bojových umení (MMA) Ivanom Buchingerom, šampiónom ruskej organizácie M-1 či českej XFN, sme sa v relácii Týždeň športe rozprávali o jeho ďalších plánoch, rastúcej popularite MMA na Slovensku, ale aj o jeho súboji s írskou hviezdou Conorom McGregorom.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Atlanta #MMA #UFC 236