Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Perfektný návrat po operácii. Karatistka Suchánková si na ME vybojovala bronz

Na majstrovstvách Európy v španielskej Guadalajare vybojovala slovenská karatistka Ingrida Suchánková v športovom zápase kumite bronzovú medailu. V rozhodujúcom zápase kategórie do 61 kg zdolala Nórku Bettinu Alstadsaetherovú 7:4.

30.03.2019 14:02
debata

Suchánková v hale Pabellón Multiusos postupne zdolala Španielku Ferrer Garciovú 5:1, Nemku Schröterovú 2:0, Talianku Pasquaovú 4:0. V boji o finále prehrala so Slovinkou Risticovou 1:9 a vo svojom záverečnom zápase o bronz si poradila s Nórkou Alstadsaethero­vú 7:4.

V historickej slovenskej medailovej bilancii sa počet cenných kovov po bronze Suchánkovej zvýšil na 38 (6–9–23). Pre Suchánkovú je to na ME už tretí prienik na pódium, pred štyrmi rokmi v Istanbule skončila taktiež tretia. Pred dvoma rokmi v tureckom Kocaeli bola súčasťou bronzového slovenského tímu.

Tréner Jozef Poliak vysoko ocenil výkon Suchánkovej: „Zápas o bronz s Nórkou bol dosť jednoznačný. Výborne zvládla aj všetky súboje predtým, okrem toho semifinálového, a po roku pauzy to bol perfektný návrat. V semifinále so Slovinkou jej to nevyšlo, aj takticky, no poučila sa a Nórke nedala šancu.“

Pre Suchánkovú to bol perfektný návrat na vrcholnom podujatí, a opäť v bronzovom lesku, rovnako ako na MS pred tromi rokmi v rakúskom Linzi.

„Myslím si, že mohla byť aj vo finále, keby so Slovinkou Risticovou nemenila taktiku. Je to však perfektný návrat po operácii kolena. Na predchádzajúcich turnajoch si musela dávať aj pozor, v podvedomí bola dosť opatrná. Aj teraz sme si povedali, radšej nekopať a neriskovať. Má strašne dobré ruky, z nich najviac vyťažila a nohami skôr len udržiavala vzdialenosť,“ uviedol Poliak.

V ďalších kategóriách kumite narazili slovenskí karatisti aj na dosť smoly. „Traja muži a traja ženy, a to je veľmi vysoké číslo, doplatili aj na to, že ich súperi prehrali v semifinále, stratili sme tak šancu na repasáže, a tým aj na ďalšie cennejšie umiestenia,“ dodal Poliak.

VIDEO: Pozrite si, ako pre TV Pravda zhodnotili úspešnú kariéru Anastasie Kuzminovej slovenské športové osobnosti:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #karate #Ingrida Suchánková