Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pod neutrálnym statusom. IAAF povolila štart 21 Rusom, predstavia sa aj v Šamoríne

Medzinárodná asociácia atletických federácii (IAAF) odobrila štart ďalších 21 ruských pretekárov pod neutrálnou vlajkou.

21.02.2019 13:08
Jelena Sokolovová Foto: ,
Jelena Sokolovová (vľavo) so striebornou medailu z OH 2012 vedľa zlatej Američanky Brittney Reesovej a bronzovej Janay DeLoachovej.
debata

Štrnásti sa predstavia na halových majstrovstvách Európy v Glasgowe (1. – 3. marca), siedmi sa zúčastnia na Európskom pohári vo vrhoch v Šamoríne (9. – 10. marca).

Ruskí pretekári podliehajú schvaľovaciemu procesu od odhalenia štátom podporovaného dopingu v 2015. Športovci, ktorí splnia kritériá IAAF, môžu súťažiť na medzinárodných podujatiach iba pod neutrálnou vlajkou.

Pretekať môže odteraz napríklad aj strieborná olympijská medailistka v skoku do diaľky z roku 2012 Jelena Sokolovová, ktorá v zahraničnej konkurencii neštartovala od začiatku suspendácie ruského zväzu v roku 2015.

Pre viacbojára Arťoma Makarenka však prišlo pridelenie neutrálneho statusu neskoro a na halových ME bude chýbať. Jeho tréner Sergej Želanov povedal ruským médiám, že pretekár už nemal dostatok času na zabezpečenie britských víz.

Makarenko bol pôvodne podmienečne zaradený na zoznam účastníkov sedemboji, za týchto okolností ho nahradil Estónec Karl Robert Salur.

TV Pravda: Timotej Zuzula hodnotí Petru Vlhovú v lyžiarskom špeciáli Týždeň v športe.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #IAAF #ruský doping #Jelena Sokolovová